Säsongens första seger för VSGF/JAIK

VSGF/JAIK besegrade på söndagen Vrigstads IF i en tidig träningmatch med 1-0 och bärgade därmed säsongens första seger efter två oavgjorda matcher tidigare.

VSGF/JAIK – VRIGSTADs IF 1-0 (0-0)

Målskytt: Robin Paulsson

Truppen: Christoffer Mikkonen, Oliwer Henrikson, Johan Åberg, Martin Hultman, Joakim Lilja, Jacob Paulsson, Jimmy Svensk, Anes Mulisic, Robin Paulsson, David Westerdahl, Rasmus Rydén, Nils Arvidsson, Albin Moberg, Staffan Ahlqvist

En tidig matchstart denna söndag kl. 10,00 på en solbelyst härligt Heds Arena i Vetlanda.

Första halvlek

Trevande inledning från båda lagen, klart märkta av den tidiga matchstarten Kl. 10,00.
Vsgf/Jaik har mycket boll och försöker hitta kombinationer att ta sig fram, Vrigstad har ett försvar av långa och duktiga försvarare.
Det blir en del (för många) bollar som slås upp i luften och spelet blir därefter väldigt ryckigt, Vrigstad väljer för dagen att slå väldigt långa bollar i sina omställningar.
Vi är däremot med på noterna och låter inte Vrigstad skapa något. Vi skapar en hel del farligheter med ett par bra slagna inlägg som tyvärr inte genererar några mål.
Så chanser att ta ledningen finns verkligen men när domaren blåser i pipan för halvtid står det fortfarande 0-0.

Andra halvlek

Vi har gjort några byten av spelare och positioner i 1:a halvlek och förändrar lite till i 2:a, vilket är naturligt så här på försäsongen då man vill hitta alternativ.
Vi fortsätter att ha mer boll än motståndarna men nu har vi vinden i ryggen så deras längre bollar kan tas om han 10-15 meter tidigare.
I 57 minuten får Joakim Lilja bollen och gör sin motståndare, får till ett inlägg son Robin Paulsson möter på volley och bollen sitter i nät.
Vi kontrollerar matchen men låter Vrigstad sticka upp några gånger men det blir aldrig riktigt farligt utan de skott de får iväg plockar Mikko mycket kontrollerat och vi kan börja nästa uppspel.

Här i andra har vi en hel del chanser, allt från lobb över målvakt och ribba till avslut strax utan för.

Vi har även ett par fina lägen i fasta situationer men sparar utdelningen till nästa match… :)

Noterbart: Martin Hultman kliver in på David Axelssons plats och gör detta med bravur (David Åkte Vasaloppet).
David Westerdahl som bara kan vara med några minuter innan axelskadan stoppar honom, tråkigt då David så gärna vill vara med och hjälpa till.

Att ta med oss

  • Vårda passnings spelet
  • Kliva in ännu mer och tidigare i situationerna
  • Fortsätta våga… då kommer utdelning till slut!

Plus till Christoffer Mikkonen som håller tätt och skapar trygghet, hela laget gör en bra insats överlag.

3 reaktioner på ”Säsongens första seger för VSGF/JAIK

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>