VSGF Racoons med länge mot HA 74

VSGF Racoons förlorade hemma mot HA 74 med 3-7. VSGF var dock med i matchen de två första perioderna och det var något som gladde tränaren Hans Jones.

VSGF RACOONS – HA 74 3-7 (1-2, 1-2, 1-3)

Poäng, VSGF: Robert Norén 1+1, Simon Karlsson 1+0, Andreas Lövgren 1+0, Niklas Johansson 0+1, Robert Sundberg 0+1

Fem minuter in i hemmamatchen mot HA 74 hamnade VSGF i underläge med 0-1. Bara 16 sekunder senare gjorde även HA 0-2 och VSGF hade fått en mycket tung start på matchen. Hemmalaget reste sig dock och första periodens andra hälft var bra från Virserums sida. Man gjorde också 1-2 genom Simon Karlsson, assisterad av Robert Norén. Perioden slutade 1-2 men VSGF hade alltså kommit i gång och hade bud på mer. Det bra spelet tog man sedan med sig in i den andra perioden, som dock inte fick någon bra start för VSGF. Redan efter åtta sekunder satte HA 74 1-3.

Virserum spelade alltså fortsatt bra även i den andra perioden och kunde rättvist göra 2-3 genom Andreas Lövgren, framspelad av Niklas Johansson. Ett rättvist mål och matchen kunde liknas vid ett ställningskrig där VSGF kämpade för en kvittering, men fick i stället ytterligare ett mål i baken. HA gjorde 2-4 vilket var ställningen efter två perioder, som VSGF ändå var nöjda med.
– Sista tio minuterna i första perioden och hela den andra perioden är jag mycket nöjd med, då spelade vi bra, sa VSGF-tränaren Hans Jones.

I den avslutande perioden var sedan Sävsjö-laget HA det betydligt starkare laget och kunde rättvist dra i från till seger med 3-7. Avgörande var när HA först gjorde 3-5 för att sedan få sin ledning reducerad när Robert Norén hittade målet. Dock gjorde HA 3-6 i bytet efter och det avgjorde matchen. 3-7 till sist och både en spelmässig och resultatmässig bättring från VSGF:s sida jämfört med senaste matchen mot HA, premiären, som slutade i förlust med 1-9.
– Vi kan betydligt mer i resten av matchen i dag och vi gör alldeles för många individuella misstag, sa Hans Jones.

Virserum har nu spelat halva säsongen och parkerar på sjundeplats. Laget har spelat färdigt för i år och nästa match väntar först i januari igen.

Bäst för dagen i VSGF var kaptenen Niklas Johansson, tillsammans med Daniel Hendersson och Conny Karlsson.