Thomas Larsson – dubbel VSGF-målvakt

I VSGF-kretsar är Thomas Larsson mest känd som ishockeymålvakt i VSGF Racoons. Nästa säsong satsar han dock även på fotbollen i VSGF/JAIK.
– Jag tror att min nivå kan vara ganska hög om man bara ligger i, säger Thomas Larsson.

Vimmerby-sonen Thomas Larsson gör sin andra säsong som målvakt i VSGF Racoons. 25-årige Larsson hör faktiskt till de äldre i laget och har den här säsongen delat på målvaktssysslan med Andreas Knutsson och Jonas Christensen. Det som kanske inte många vet om hockeymålvakten Larsson är att det även finns en fotbollsmålvakt i honom, som till nästa säsong spelar i VSGF/JAIK.
– Jag har ju flyttat till Gårdverda och är sugen på fotbollen igen. Har ju dessutom några man känner i fotboll nu, så det lockar ju.

Det är ändå ett tag sedan Larsson spelade fotboll nu, enligt honom själv har han inte spelat sedan en karriär i Frödinge för drygt två år sedan. I yngre dagar var han dock talangfull.
– Jag la av med fotbollen när jag var 15, efter Västervikslägret. Då skulle jag satsa på ishockeyn, men det gick ju som det gick, säger Larsson med ett skratt och fortsätter:
– Jag tror att min nivå kan vara ganska hög om man bara ligger i, det var ju rätt nära Smålandslaget i den åldern.

VSGF/JAIK har inför 2008 tappat målvakten Viktor Lövgren till Mörlunda och har utöver Larsson även Mathias Elmerstig i klubben som målvakt. Nu blir det en nystart på fotbollskarriären igen, i alla fall så mycket han hinner.
– Det blir ju fotboll så mycket tiden räcker till, ska ju bli farsa i slutet av januari, så vi får se hur mycket jag hinner.

Vad tycker du om hockeysäsongen i år då?
– Det är ju svårt när vi saknar mycket folk, för när vi är alla så spelar vi ju riktigt bra. Själv har det gått så där jättebra heller, jobbar ju skift så kan bara träna varannan vecka. Några matcher har gått jättebra, men sen har det även varit en del bottennapp och jag behöver nog en jämnare nivå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>