Storförlust för tunt Virserums SGF

Virserums SGF förlorade på bortaplan mot serieledande Westerviks IBK med hela 10-1. Virserum kom till spel med endast nio utespelare och inte blev det bättre efter en målvaktsskada i matchen.

WESTERVIKS IBK – VIRSERUMS SGF 10-1 (3-0, 5-0, 2-1)

Poäng, VSGF: Rebecka Lindström 1+0, Hanna Ivarsson 0+1

Skott: 41-13 (13-5, 13-5, 15-3)
Utvisningar: WIBK 2×2 minuter VSGF 2×2 minuter

Inför bortamatchen mot Westerviks IBK så drabbade VSGF av flera bortfall i truppen och kom därmed till spel med endast nio utespelare. Under matchen skadade sig målvakten Caroline Holgersson, vilket gjorde att utespelaren Emma Karlsson ställde sig i mål i slutperioden. Tunt värre för VSGF alltså.
– Det märks så väl när vi har dåligt med folk, sa tränaren Mikael Nyberg.

Hemmalaget Westervik gjorde 3-0 i den första perioden och var det bättre laget, men Nyberg tyckte ändå att VSGF skapade lite halvchanser. I mittperioden hade Virserum inte mycket att säga till om när Westervik kunde dra i från och det ordentligt. Hemmalaget gjorde 5-0 i den andra perioden och alltså ledning med 8-0 inför den tredje. Det var då VSGF tvingades göra ett målvaktsbyte och tunnande alltså ut laget ännu mer. Kanske visade Westervik någon slags barmhärtighet när man slog av på takten i den tredje perioden och VSGF kunde reducera fem minuter in i den samma. Målskytt Rebecka Lindström, på passning från Hanna Ivarsson. Det blev två insläppta mål för Emma Karlsson i målet i den tredje perioden och Westervik vann alltså med 10-1.

En odiskutabel förlust och det finns inte mycket att säga om matchen. VSGF får i stället ta nya ta till nästa helg, då man ställs mot Vimmerby IBK på bortaplan.
– Då får vi troligen tillbaka de spelarna som saknades i dag, sa Mikael Nyberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>