Stabil storseger för VSGF F14

Virserums SGF F14 tog en mycket stabil storseger hemma mot Vimmerby IBK. Matchen slutade 12-2 till ett slöstartat VSGF

VIRSERUMS SGF – VIMMERBY IBK 12-2 (3-1, 5-0, 4-1)

Poäng, VSGF: Sabina Jasarevic 4+0, Karolina Pettersson 4+0, Erika Eklöf 2+0, Jenny Christensen 1+1, Karin Johansson 1+1, Fanny Willgård 0+2, Lisa Riberth 0+1, Ida Bjälefors 0+1

Skott: 32-12 (9-4, 12-3, 11-5)
Utvisningar: VSGF 1×2 minuter VIBK 1×2 minuter

Virserum var något trögstartade hemma mot Vimmerby och även om man gjorde 2-0 på sex minuter var det inte helt bra i hemmalaget. Målen gjordes av Sabina Jasarevic och Jenny Christensen. VSGF var emellertid det klart bättre och laget och hade bud på fler mål. 3-0 kom efter tio minuter, återigen genom Sabina Jasarevic. I slutet av perioden satte Vimmerby 3-1 på ett friläge, vilket var ställningen efter en period, men siffrorna kunde ha varit större för VSGF.

Starten på den andra perioden kunde VSGF inte klaga på. Det tog nämligen bara 33 sekunder för Karolina Petterson att göra två mål fram till ledning med 5-1 När sedan även Erika Eklöf och även Karin Johansson hittade nätet med ett långskott hade VSGF ryckt fram till en ledning med 7-1. Därefter lugnade man ner sig något, fortsatte vara det stabilt bättre laget men 8-1 kom inte förän efter drygt elva minuter. Målet kom i spel med en spelare mer och gjordes av Erika Eklöf. Betryggande och rättvis VSGF-ledning med 8-1 efter två perioder.

I slutperioden var VSGF fortfarande det bättre laget, men började lite slött och Vimmerby gjorde 8-2 redan efter 27 sekunder. Mer blev det inte för gästerna och VSGF fick till slut ordning på spelet fullt ut och vann matchen med klara 12-2. Målen i den sista perioden gjordes av tvåmålsskyttar, Karolina Pettersson och Sabina Jasarevic, bilka båda gjorde totalt fyra mål i matchen. En rättvis seger för VSGF, även om inte Vimmerby var så dåliga som siffrorna påvisar. Laget hade kapacitet men hade nog behöva några fler spelare för att kunna rå på Virserum i matchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>