Ingen styrelse vald i Virserums SGF

Vid söndagens årsmöte i Virserums SGF kunde ingen ny huvudstyrelse väljas. Därför har nu ett extra årsmöte utlysts i augusti.

Virserums SGFDen avgående huvudstyrelsen i Virserums SGF har haft en ambition om att förnya i styrelsen, då arbetet i huvudstyrelsen de senaste åren har stannat av på grund av att ledamöterna har arbetat både i sektioner och i huvudstyrelsen. Dubbelarbetet leder till att huvudstyrelsen endast genomför det allra nödvändigaste, medan det långsiktiga arbetet har blivit lidande.
– Problemet i VSGF är att vi är för få engagerade överlag, vi är många som måste göra ett dubbelt arbete och då blir det lidande. Vi har de senaste åren haft svårt att arbeta i huvudstyrelsen så som det är tänkt och i längden är det inte hållbart, därför måste vi förnya, säger Andreas Söderman, sekreterare i huvudstyrelsen.

Inför årsmötet hade dock inte en ny styrelse kunnat sammansättas och därför bordlades valet av ordförande och styrelse till ett extra årsmöte, som är satt till måndag 12 augusti klockan 18:30. Den avgående styrelsen kommer fram tills dess att arbeta med att sätta ihop en ny styrelse och förhoppningen är att kunna förnya bland ledamöterna.
– Vi behöver samtidigt se över hela organisationen i VSGF och se till att vi får en bättre arbetsstruktur med tydligare linjer vem som gör vad. Detta är en avgörande fråga för hela VSGF:s framtid och därför är det viktigt att det får ta tid och att vi hittar rätt personer, säger Andreas Söderman.

Det enda valet som gjordes till huvudstyrelsen var Thomas Ahlqvist som valdes till kassör som ersättare till avgående Christina Bergström Jonsson och Thomas kommer att ingå i den nya styrelsen.

Innebandyn vilande
På årsmötet redovisades som vanligt verksamheten från det föregående verksamhetsåret och den ekonomiska redovisningen. Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret.

Det gjordes också val till sektionernas styrelser. Då innebandysektionen inte har några anmälda lag till nästa säsong valdes ingen ny styrelse och därmed är verksamheten i den sektionen tills vidare vilande. Den barngrupp som startade under förra vintern med bland annat innebandy kommer dock att arbeta vidare med verksamhet för de allra minsta.

Till årsmötet hade vice ordförande Tobias Nilsson inkommit med en motion om att förändra organisationen i VSGF, men årsmötet ansåg inte att en så stor förändring kan ske på en gång. Innehållet i motionen finns dock med i det kommande arbetet med att förnya styrelsen och organisationen.

Är du intresserad av att engagera dig i Virserums SGF och den framtida verksamheten i föreningen? Du är välkommen att höra av dig med ditt intresse!

Hans-Erik Karlsson, ordförande
076-789 47 89, hek@skanco.se

Andreas Söderman, sekreterare
070-233 99 03, andreas.soderman@virserumssgf.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>