Lekande lätt seger för Virserums SGF

VSGF_SIS_jubel

Virserums SGF vann enkelt hemma mot Skillingaryd med 10-2. Matchen var avgjord vid 5-0 redan efter den första perioden.
– Skillingaryd fattade nog inte riktigt vad som hände i första perioden, säger en nöjd VSGF-tränare i Robert Lindström.

VIRSERUMS SGF – SKILLINGARYDS IS 10-2 (5-0, 3-1, 2-1)

1 – 0 (00:47) Tobias Johansson (Andreas Lundgren, Mattias Holm), 2 – 0 (01:31) Marcus Åström (Robert Sundberg), 3 – 0 (17:36) Tobias Karlsson, (Tobias Johansson), 4 – 0 (19:51) Tobias Johansson, 5 – 0 (19:59) Johan Hermansson (Daniel Rosenqvist), 6 – 0 (23:17) Tobias Karlsson (Karl Torstensson), 7 – 0 (30:27) Daniel Rosenqvist (Johan Hermansson, Andreas Lundgren), 8 – 0 (33:46) Mattias Holm (Andreas Lundgren, Martin Rosenqvist), 9-1 (44:11) Tobias Karlsson (Andreas Lundgren, Mattias Holm), 10 – 2 (57:07) Simon Karlsson

Skott: 45 – 20 (15 – 4, 10 – 9, 20 – 7)
Utvisningar: VSGF 5 × 2 minuter, SIS 5 × 2 minuter

Efter premiärförlusten med 5-4 borta mot Skillingaryd så var Virserums SGF ute efter revansch i söndagens hemmamatch. Med den formen VSGF är i just nu så hade man hella inga problem med att hämta revansch och två poäng. Redan efter en och en halv minut lyste 2-0 på matchtavlan, då Tobias Johansson och Marcus Åström blev målskyttar. VSGF ägde den första perioden som slutade hela 5-0 till hemmalaget. Resten av målen kom i slutet av perioden; Tobias Karlsson, Tobias Johansson och Johan Hermansson.
– Det var samma spelövertag som mot Lenhovda senast, men skillnaden var att vi fick utdelning direkt denna gång, säger Robert Lindström.

Snabbt utökande
Gästande Skillingaryd gjorde visserligen ett försök att komma tillbaka i matchen i upptakten av den andra perioden, men det hjälpte föga. Istället var det Virserum som utökade fram till 6-0. Mattias Holm och Daniel Rosenqvist ordnade sedan 8-0 innan Skillingaryd fick in en reducering.
– De försökte komma tillbaka, men när vi göra 8-0 så försvann givetvis deras fajtmoral och sen handlade det mer om att spela av matchen, säger Lindström.

Virserum kan vara mycket nöjda med sin insats i den här matchen. Spelet fungerade över hela isen och matchen var ytterligare ett bevis på att laget har hittat rätt och är just nu i en mycket bra form.
– Vi spelade stabilt och lyckades med vår målsättning, att vara täta bakåt och sedan sätt chanserna vi får framåt. Utdelningen vi har i dag är riktigt bra.

VSGF_SIS_mal

Tobbe Karlsson tremålsskytt
Den avslutande perioden bjöd sedan på ytterligare tre mål, fram till slutresultatet 10-2. Simon Karlsson satte avslutade målkalaset med tre minuter kvar, men dessförinnan hade backen Tobias Karlsson gjort sitt tredje mål och blivit en överraskande tremålsskytt.
– Det är ju lite ovanligt att en back gör tre mål och det var kul för Tobbe att han fick göra det.

Matchen slutade alltså 10-2 till Virserum och allt som allt gör man en mycket bra insats.
– Vi gjorde verkligen det vi skulle i dag. Det är svårt att hålla 100-procentigt fokus när man leder stort, men vi slappnade inte av utan fortsatte spela. Det såg bra ut, säger Robert Lindström.

Hela laget fick ett kollektigt beröm i VSGF, en stark laginsats helt enkelt. Nu väntar Westbo och Rydaholm i veckan som kommer, båda matcherna på bortaplan.
– Det blir två tuffa matcher och allt fokus ligger på dom nu, avslutar Robert Lindström.

Se även:
» Fler bilder från matchen på clerkefors.se

En reaktion på ”Lekande lätt seger för Virserums SGF

  1. Härligt med en storseger. Stort GRATTIS

    Möjligen blev ni inspirererade av 100-årsfesten.Hoppas att trenden håller i sig. Jag vet att ni är ett bra gäng, men som jag nämnt tidgigare är det ett lagspel och det är viktigt att alla tar i.
    Lycka till i fortsättningen
    Dennis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>