VSGF/JAIK C – Bäckseda 1-3 (1-2)
Målskytt: Pontus Lind
Utvisning: David Eriksson
Publik: Mindre än tio

Näst sista matchen i serien i år för C-laget, hemma på Emåvallen mot Bäckseda. VSGF/JAIK började matchen, som sig bör, bäst och var nära att ta ledningen omgående. Redan efter tio minuter sker en bidragande orsak till att matchen slutar som den slutar. Viktor Lövgren blåses helt felaktigt av för offside, av en domare som står 30 meter upp på planen. I anfallet som Bäckseda skapar efter det får man en straff, som är lite smått tvivelaktig. 0-1 till Bäckseda. VSGF/JAIK hade fortfarande intiativet och var inte långt i från att kvittera. Men istället utökar Bäckseda ledningen till 0-2, när man förvaltar ett helt huvudlöst hemåtpass i VSGF/JAIKs försvar. Hemmalaget står för en reducering innan halvtid, Pontus Lind nickar in sitt första mål i föreningen. 1-2 i halvtid, det resultatet var mycket orättvist och speglade inte matchen.

VSGF/JAIK hade häng på Bäckseda och matchen var inte på något sätt förlorat. Men andra halvlek präglades av dåligt spel, ingen vilja och en dålig domare. Utan att skapa en riktigt het kvitteringschans på 45 minuter förlorar man till sist matchen med 1-3. Bäcksedas sista mål kom på en hörna, en underlig situation. Ett bra läge hade hemmalaget, en frispark som målvakten gör en helt makalös, och obegriplig, räddning på. VSGF/JAIK spelade dåligt. Som jag sa saknades vilja. Passen ville inte gå rätt. Man spelade inte för varandra. Underskattning kan också vara en förklaring. Årets tredje stora bottenapp, i en match som man egentligen ska vinna lätt. Bäckseda hade tre målchanser, knappt det egentligen och gör tre mål. VSGF/JAIK hade också oflyt och bollen ville aldrig studsta rätt väg. I slutminuterna blev dessutom David Eriksson utvisad, en målchansutvisning. 1-3 slutar alltså matchen. Egentligen är det inte många som får godkänt i VSGF/JAIK, men nyförvärvet Pontus Lind stod för en bra insats.

Jag vill bara som slutkläm säga att domarnivån återigen var bedrövlig. Jag skyller inte på något sätt förlusten på honom men det är tråkigt att se honom döma. Han hade en mycket dålig blick för spelet, stod mest i mittcirkeln och vem kan se en offside på 50 meter? Dessutom kommer han sent till matchen, kommer i en svart domartröja från 80-talet. Eftersom Bäckseda var svarta var han tvungen att ta på sig en väst. Vad ger det för intryck? Han skapar överhuvudtaget ingen respekt. Dessutom fyller han inte i matchresultat och målskyttar i protokollet efter matchen. Det slutade alltså 0-0 egentligen. Tyvärr ser egentligen alla matcher i Reserv C ut så här. Det är tråkigt att domarna till större delen ska förstöra matcherna.