Svagt VSGF/JAIK föll mot Farstorp

Inte sedan den 11 juni 2005 hade VSGF/JAIK förlorat hemma på Virumsvallen. Den sviten bröts av Farstorps IK i onsdagens möte, när ett svagt VSGF/JAIK fick se sig besegrade med 1-3 (1-1).

VSGF/JAIK – FARSTORPS IK 1-3 (1-1)

1-0 (5) David Paulsson, 1-1 (21) Christian Andersson, 1-2 (52) Daniel Karlström, 1-3 (81) Mexid Gashi

Varning: Adis Mulisic

Laget: Viktor Lövgren – Joakim Svensson, Anes Mulisic, Mattias Andersson, Fredrik Johansson – Jon Laneborg, Sedin Selimovic, Percy Tiderman, Robin Olzon – Adis Mulisic, David Paulsson
Avbytare: Sanel Selimovic, Roberth Sundberg

VSGF/JAIK fick ett avbräck på matchdagen, då mittbacken Marcus Andersson blev sjuk och inte kunde ställa upp i matchen mot Farstorp. Detta gjorde att Anes Mulisic fick spela mittback och gjorde det mycket bra, tillsammans med Mattias Andersson. I VSGF/JAIK:s lag saknades även avstängde Robin Paulsson.

Bra start
Det började riktigt bra för VSGF/JAIK i matchen, som redan efter fem minuter tog ledningen med 1-0. Målskytt var David Paulsson, som mer eller mindre sprang i genom hela Farstorps försvar och placerade säkert in bollen i bortre burgavlen. Annars var matchinledningen trevande, från båda håll. Spelet värmde inte i den överraskande kyliga sommarkvällen och inget av lagen kom upp i någon särskild nivå. Jämnt var det hur som helst och därför var det väl inte orättvist att Farstorp kvitterade efter drygt 20 minuter. Målet kom till en rörig sitation framför VSGF/JAIK:s mål, där hemmalaget inte fick bort bollen och i stället kunde Farstorp sätta 1-1.

Lagen kom i olika stötar hela tiden, men målchanserna var ändå lätträknade. VSGF/JAIK uppträdde avvaktande när Farstorp anföll och efter 1-1-målet hittade man inte rätt i spelet. Det var två jämna lag, där varken VSGF/JAIK eller Farstorp kunde rycka åt sig något initativ och båda lagen var halvfarliga framåt. VSGF/JAIK hade en riktigt het chans i halvleken, men Sedin Selimovic fick dålig träff från nära håll och målvakten kunde styra undan. Det var oavgjort, 1-1, i halvtid.

Okoncentrerat
I den första halvleken, och för den delen hela matchen, slog VSGF/JAIK bort fasta situationer. Farliga frisparkar slogs över eller i muren och hörnorna hittade egentligen aldrig rätt. VSGF/JAIK var varken taggade eller koncentrerade när det kom till att slå i väg bollen, men det kanske inte var så konstigt, då okoncentrationen genomsyrade hela spelet.

Tidigt i den andra halvleken var Farstorp bara millimeter från att ta ledningen. Bortalaget rann i genom och fick ett mycket bra läge och slog bollen förbi VSGF/JAIK:s målvakt Viktor Lövgren. Bollen såg ut att rulla i mål, Farstorp började jubla, men på mållinjen stack Fredrik Johansson fram med benet och rensade bort bollen till Öskögle. Inget mål där, men sju minuter in i halvleken var det dags. Farstorps klart bäste spelare, lagkaptenen Daniel Karlström, fick springa i genom VSGF/JAIK:s försvar alldeles för enkelt och med ett skott via Viktor Lövgrens handskar satt 1-2 till Farstorp i mål.

Stressat
Direkt efter målet började VSGF/JAIK att stressa, som om det var slutminut. Visserligen ville man så klart få in en kvitteringsboll, helst så snabbt som möjligt, men de desperata försöken och sönderstressade igångsättningarna av spelet gav inte något resultat. VSGF/JAIK spelade inte bra i andra halvlek och man lyckades inte med sina försök framåt. Samtidigt gjorde Farstorps backlinje det bra och kändes väldigt stabila och svårpasserade genom hela halvleken.

VSGF/JAIK kom inte till och skotten ven långt utanför, långt in på B-planen bakom målburen. Det var verkligen inte rätt dag för ett okoncentrerat och dåligt taggat VSGF/JAIK att besegra Farstorp. Det fanns helt enkelt inte på kartan den här dagen. VSGF/JAIK var dock ruskigt nära en kvittering, när Sedin Selimovic träffade stolpen med ett mycket bra skott efter en halvtimme. Farstorp hade dock läge att avgöra strax innan, när man själva träffade stolpen och fick ett ännu bättre läge direkt efter Sedins stolpträff. VSGF/JAIK slarvade och Farstorp fick friläge, men målvakten Viktor Lövgren tillsammans med Fredrik Johansson (igen) kunde reda ut och freda målet. I stället kom Farstorps avgörande mål med mindre än tio minuter kvar. Mexid Gashi blev frispelad i misstänkt offside-läge och satte 1-3, som blev slutresultatet.

Bodafors nästa
Sammanfattningsvis så var det alltså inte bra i VSGF/JAIK denna afton. Farstorp kändes stabila i sitt lag, men vann inte direkt på grund av att man spelade bra. VSGF/JAIK var för dåliga och kan mycket bättre än vad som presterades. Därför är det bara till att komma i gång och köra vidare i nästa match, borta mot Bodafors. Då är för övrigt Adis Mulisic avstängd, efter en onödig snackvarning i slutet av matchen. Beröm i dagens VSGF/JAIK till backarna Fredrik Johansson, Mattias Andersson samt Anes Mulisic.