Storförlust för VSGF/JAIK mot Hvetlanda

VSGF/JAIK förlorade stort i lördagens träningsmatch mot division 4 elit-laget Hvetlanda GIF. Förlustsiffrorna skrevs till hela 3-8.
– Det skenade tyvärr på för mycket före paus, säger tränaren Peter Jaldefeldt.

HVETLANDA GIF – VSGF/JAIK 8-3 (6-1)

Målskyttar: Marcus Andersson, Eki Maloku, David Paulsson

Laget: Andreas Thyselius – Erik Arvidsson, Fredrik Johansson, Marcus Andersson, Tom Frödeberg – Staffan Ahlqvist, Anes Mulisic, Johan Åberg, Eki Maloku – David Paulsson, Adis Mulisic
Avbytare: Nils Arvidsson, Anton Ivarsson

VSGF/JAIK hade återigen ett stort antal återbud till matchen, varav ett par sena sådana, vilket gjorde att man kom till spel med endast två avbytare. Positivt var dock att nyförvärvet Andreas Thyselius gjorde säsongens första match i målet och att Tom Frödeberg också gjorde säsongsdebut.

Matchen spelades på grusplanen i Vetlanda, i skuggan av den nybyggda bandyhallen, mot division 4 elit-laget Hvetlanda GIF. Hemmalaget Hvetlanda tog en tidig ledning med 1-0 och ökade på den till 2-0 innan VSGF/JAIK kunde reducera efter en halvtimme, målskytt Marcus Andersson som nickade in en frispark. Så långt stod VSGF/JAIK upp bra, men under den sista kvarten i den första halvleken rasade man ihop helt. Hvetlanda gjorde tre mål och gick fram till pausledning med hela 6-1.
– När vi gjorde 2-1 så kändes det som att vi var på väg in i matchen, men istället skenade det i väg alldeles för mycket innan paus, säger tränaren Peter Jaldefeldt.

VSGF/JAIK gick sedan in i den andra halvleken med ambitionen att vinna de återstående 45 minuterna och det var så när att man gjorde det. VSGF/JAIK fick betydligt bättre ordning på spelet och kunde också reducera två gånger om. Först satte Eki Maloku ett friläge och sedan gjorde David Paulsson mål på hörna. Hvetlanda kom dock tillbaka igen med två mål fram till slutresultatet 8-3.
– Vi bättrade oss i andra halvlek och höll ihop lagdelarna bättre, men fortfarande har vi svårt att hitta positionerna. Vi sätter också för dålig press på Hvetlandas anfallare, som egentligen kunde stå helt ohotade, analyserar Jaldefeldt.

Nästa träningsmatch för VSGF/JAIK spelas på lördag 26/3 mot Rumskulla GoIF. Den uppmärksamme noterar alltså att matchen mot Alstermo, som var planerad till onsdag, är flyttad och den matchen spelas istället onsdag den 6 april.
– Det är bra att den matchen flyttades, nu kan vi istället träna hela nästa vecka. Vi har fortfarande väldigt mycket att jobba på, men vi vet att det framförallt är positonerna på planen som måste förbättras. Jag är inte orolig, synd bara att vi ska släppa in så mycket mål i den här matchen, säger Peter Jaldefeldt.

För matchen mot Hvetlanda var Tom Frödeberg den som fick bäst betyg i VSGF/JAIK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>