Lättnad efter skön derbyseger

VSGF/JAIK gick segrande ur fredagens derby hemma mot Hultsfreds FK. Efter stabila 2-0 var det en känsla av lättnad som infann sig när VSGF/JAIK nu tar sommaruppehåll.

VSGF/JAIK – HULTSFREDS FK 2-0 (1-0)

1-0 (13) David Axelsson, 2-0 (78) Mats Andersson

Varningar: Johan Åberg, Marcus Andersson

Laget: Christoffer Mikkonen – Marcus Andersson, Martin Hultman, Johan Åberg, Oliwer Henrikson – Roberth Sundberg Jimmy Svensk, David Axelsson, Mats Andersson, Anes Mulisic – Robin Paulson
Avbytare: David Westerdahl, Staffan Ahlqvist, Rasmus Rydén, Adis Mulisic, Nicklas Elmerstig

VSGF/JAIK:s målvakt Christoffer Mikkonen sa inför matchen att han skulle hålla tätt och VSGF/JAIK skulle vinna matchen med 2-0. Mikkonen stod för sitt ord, gjorde en stabil insats i målet och höll nollan för andra gången i år mot HFK samtidigt som laget gjorde två mål framåt till den viktiga segern.
– Ibland håller jag vad jag lovar, skrattade en segerrusig Mikkonen efter matchen.

Tidigt ledningsmål
Bortsett från en period i slutet av första halvlek var fredagens derby VSGF/JAIK:s match från början till slut. Ett HFK med många avbräck kom till spel med ett ungt lag och i inledningen av matchen satte VSGF/JAIK bra press på sin motståndare vilket gav utdelning. HFK missade visserligen friläge efter en minut, men det var också lagets bästa chans i hela matchen.

Efter 13 minuter gjorde VSGF/JAIK 1-0, då David Axelsson rakade in Oliwer Henriksons inlägg. VSGF/JAIK det bättre laget men utnyttjade inte övertaget mycket mer än så och tappade dessutom pressen på HFK. Känslan var att om VSGF/JAIK tryckt på ännu mer i anfallsspelet hade matchen kunnat avgöras långt tidigare, men samtidigt är det förståeligt att VSGF/JAIK var lite ängsliga och prioriterade att hålla ledningen.

I slutet av halvleken fick HFK lite press på VSGF/JAIK och kom in i straffområdet genom ett antal fasta situationer. Någon nick utanför var det farligaste som skapades, men HFK kom in i matchen. Halvleken slutade 1-0 och det var tämligen rättvist över hela halvleken.

Mats på frispark
Den andra halvleken liknade mycket den första, där VSGF/JAIK var det något bättre och tyngre laget men skapade inte särskilt mycket framåt. Matchen gick länge i stå och även om HFK var uddlösa framåt så fanns det givetvis spänning så länge det stod 1-0 i matchen. En fast situation hade kunnat förändra hela matchen, men VSGF/JAIK höll undan med ett bra försvar och HFK fick aldrig något riktigt bra läge att kvittera.

Den spänning som fanns försvann när knappt kvarten återstod av matchen. Mats Andersson var planens kanske bästa spelare i sin blott andra match för säsongen och krönte insatsen med att sätta dit en frispark mycket välplacerat till 2-0. Det målet avgjorde matchen och VSGF/JAIK hade några halvlägen till att även få in 3-0, men resultatet stod sig och VSGF/JAIK tog tre sköna och lättande poäng.

Gjorde jobbet
En match där VSGF/JAIK gjorde jobbet väl och inte vek ned sig, som mot Nickebo tidigare i veckan. HFK var relativt bleka men VSGF/JAIK visade bestämdhet och vann mycket rättvist. Poängen var det viktigaste för VSGF/JAIK, vilket kanske gjorde sitt till spelet, och dessa poäng betyder mycket i tabellen. VSGF/JAIK klättrade från jumboplatsen till ovanför kvalstrecket och även om det är jämnt i botten är det givetvis skönare att ta sommaruppehåll på fastare mark. Fem lag ligger inom två poäng i botten så det kan bli en riktig rysare under hösten.

Mats Andersson var som nämnt bäst på planen och bidrog med rutin och sina kvaliteter på mittfältet. Christoffer Mikkonen och mittbackarna Johan Åberg och Martin Hultman var också bland de bättre i VSGF/JAIK.

Serien återupptas den 6 augusti, när VSGF/JAIK spelar hängmatchen borta mot Timmernabbens IF.

3 reaktioner på ”Lättnad efter skön derbyseger

1. Hoppas att ni tar sommarträningen på allvar nu och kommer väl förberedda inför en tuff höstsäsong. Lycka till!

2. förstår att det kan vara en lättnad. Skiter i om Hultsfred var dåliga eller inte. Tycker fortfarande att det viktigt att ni efter denna vinsten ser till att alla fortsätter att sträva åt samma håll. Ni har nu lite medvind se till att utnyttja detta, grattis till segern