Va det straff?

Jag hade naturligtvis fel i mitt förra inlägg att allt bara kunde bli bättre till nästa match för VSGF/JAIK, det blev ännu sämre istället. Just nu finns det ingenting att glädjas åt när det gäller VSGF/JAIK:s insatser på fotbollsplan. Det går naturligtvis att analysera och leta fel på allt och alla, och visst var det struligt med startelvan när Jakop och Jimmy fattas men det ska väl inte betyda allt i en sådan här match. Jag blir orolig när vi knappt inte skapat en enda målchans på de två senaste matcherna. Nu gäller det för spelare, ledare sportchefer alla andra som är involverade i VSGF/JAIK fotboll att komma ner på jorden och vara ödmjuka inte gå runt och lipa för småskravanker, inte vika ner sig utan bita ihop och inse att det är krig och kämpa som gäller just nu för att komma tillbaka på banan, det är trots allt 16 omgångar kvar.

Kvartsfinalen i Hockey VM visade sig från sin bästa sida igår när Sverige slog ut Canada. En fantastisk underhållande match med intensitet, målchanser ett gammalt hederligt slagskott som skickade hem Lönnlöven och en fin knätackling som grädde på moset. Tråkigt för Eric Staal vars karriär kanske tog slut där men och andra sidan är det ju Canada som uppfunnit fult spel och överfall på hockeyrinken och praktiserat detta på de Europeiska lagen i alla tiders mästerskap och kommit undan med det. Det känns son en slags retroaktiv payback på något vis. Hockey är för övrigt den enda sporten där överfall av det här slaget renderar högst i lite böter och avstängning några matcher. Har inte förstått varför det är legitimt i hockey och slå någon på käften och endast få två minuters utvisning eller i värsta fall matchstraff när det i vardagliga livet renderar i brottsrubricering som misshandel, vållande till kroppsskada som ger dagsböter och även fängelse. Sverige tar guld! ”Dacke”

En reaktion på ”Va det straff?

  1. Om man ser till VSGF/JAIK senaste säsonger så har det väl överlag varit en till två sådana matcher där man inte kommer till skott. Sen är det en tunn trupp i år, tror det var 2008 det var en tunnare trupp då undertecknad spelade i HFK för att sedan komma tillbaka och hjälpa laget. För övrigt så händer det väldigt många saker i andra sporter som skulle kunna klassas som brott men endast stängs av och får böter från klubben osv.

    Ska tillägga det till dig Dacke att undertecknad sprang GBG varvet på 2,19 så är i bra form med tanke på det vädret som var.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>