Virserum besegrade Diö i förlängning

Virserums SGF tog en efterlängtad seger när man hemmasegrade Diö GoIF på torsdagskvällen, med 6-5 efter förlängning.
– Det var skönt med seger efter alla förluster, säger tränaren Robert Lindström.

VIRSERUMS SGF – DIÖ GOIF HK 6-5 efter fl (1-2, 4-2, 0-1, 1-0)

Målskyttar: Marcus Åström, Andreas Lövgren, Erik Arvidsson, Christian Svensson, Daniel Rosenqvist, Andreas Zukiewicz

VSGF förlorade i söndags bortamatchen mot HA 74 med 4-0 och det var lagets nionde förlust i följd. Därför blev det ett mycket skönt trendbrott när man på torsdagskvällen vann efter förlängning hemma mot Diö med 6-5 och därmed tog sin första seger på hemmaplan den här säsongen.

Diö tog ledningen i den första perioden och ledde också med 1-2 efter 20 minuter, kvittering för VSGF genom Marcus Åström innan Diö återtog ledningen. I den andra perioden vände VSGF helt på matchen och kunde gå fram till 5-3-ledning, med bara sekunder kvar, då Diö dessvärre reducerade och fick med sig ett viktigt mål inför den tredje perioden. Målen i mittperioden gjordes av ndreas Lövgren, Erik Arvidsson, Christian Svensson och Daniel Rosenqvist.

Ledningen stod sig sedan också genom hela den tredje perioden och VSGF såg ut att kunna få med sig tre poäng. Diö ville dock annorlunda och med fem minuter kvar kom kvitteringen till 5-5, som sedan stod sig till förlängningen. Tre minuter in i denna slog Andreas Zukiewicz till och såg till att VSGF tog två poäng med sitt 6-5-mål.
– Vi har ju nu hamnat i ett läge där vi inte tittar i tabellen, utan bara spelar för att fullfölja säsongen på allra bästa sätt. Därför var det skönt med en seger i dag, även om det finns detaljer som kan vara bättre, säger VSGF-tränaren Robert Lindström.

Målvakten Alexander Johansson lämnade ett sent återbud på grund av sjukdom och ersattes av Thomas Larsson, som gjorde en mycket bra match i målet och fick beröm för detta. Även Emil Franzén började matchen mycket bra, men tvingades kliva av redan i början av den andra perioden. I övrigt gjorde hela VSGF-laget en bra insats och får plus för detta. Efter segern kan man nu med tillförsikt ta sig an nästa uppgift, som är Rydaholm på bortaplan på söndag.

En reaktion på ”Virserum besegrade Diö i förlängning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>