Virserum förlorade borta mot Vimmerby

För andra gången den här säsongen förlorade Virserums SGF mot Vimmerby IBK. På bortaplan förlorade VSGF med 2-7, en rättvis förlust, även om VSGF var nöjda med sin insats.

VIMMERBY IBK – VIRSERUMS SGF 7-2 (2-0, 2-0, 3-2)

Poäng, VSGF: Rebecka Lindström 2+0, Caroline Rosberg 0+1, Anna Riberth 0+1

Skott: 33-11 (12-3, 9-4, 12-4)
Utvisningar: VIBK 1×2 minuter VSGF 1×2 minuter

Efter storförlusten senast mot Westervik testade Virserums SGF ett annorlunda spelsystem i söndagens bortamatch mot Vimmerby. Ett spelsystem man endast tränat på en gång, men som trots allt fungerade bra i matchen.
– Vi spelar in det här nya spelystemet och tjejerna tyckte att det gick bättre med det här, sa VSGF:s tränare Mikael Nyberg.

Man stod emot bra mot Vimmerby i den första perioden och höll nollan hela den första kvarten i matchen. Sedan rann Vimmerby i från till 2-0 innan perioden var slut, men VSGF stod upp bra. Man kom ofta i offensiva försök, som sällan gav några farliga skott, men hela tiden intentioner. Genom hela matchen sköt VSGF få skott, endast elva stycken och fler avslut är något VSGF behöver.

Vimmerby vann även den andra perioden med 2-0 och var det bättre laget, men VSGF kände ändå att man gjorde en spelmässigt bra insats. I den sista perioden kom också målen för Virserum, två till antalet, samtidigt som Vimmerby gjorde tre och vann matchen med 7-2. Båda målen för VSGF prickades in av Rebecka Lindström och att göra två mål på elva skott får ses som god utdelning, även om VSGF kom till alldeles för få avslut i matchen.

Virserum ligger på näst sista plats i division 3, när serien nu tar juluppehåll. Bäst mot Vimmerby i Virserumslaget var Sandra Kling, Rebecka Lindström samt målvakten René Wiklund, som trots sju insläppta gjorde en bra insats, med tanke på att hon inte har tränat så mycket på sistone.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>