Första segern för VSGF

Efter två inledande förluster så blev det seger för Virserums SGF borta mot Nybro IBK med 2-3. Segersiffrorna kunde varit större, även om segern i slutändan satt hårt åt.

NYBRO IBK – VIRSERUMS SGF 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)

1-0 (21.32) Evelina Johansson (Nina Lindahl), 1-1 (29.31) Hanna Ivarsson, 2-1 (30.38) Evelina Johansson, 2-2 (35.50) Anna Riberth, 2-3 (59.21) Lovisa Andersen (Hanna Ivarsson)

Skott: 13-28 (3-5, 5-11, 5-12)
Utvisningar: Nybro 2×2 minuter VSGF –

Efter två mindre bra insatser av VSGF i serien mot Borgholm och i DM mot Öjaby höjde sig laget under lördagen när man spelade bortamatch mot Nybro IBK. Den första perioden var dock tillknäppt och slutade mållöst 0-0. Det var knappt ens några skott i perioden, VSGF vann med ynka 3-5.
– Vi var väl inte helt vakna, men till slut hittade vi spelet och då lossnade det för oss, sa VSGF:s tränare Mikael Nyberg.

Det lossnade dock först för Nybro, som tog ledningen drygt en minut in i den andra perioden. VSGF kom tillbaka och kvitterade genom Hanna Ivarsson, hennes tredje mål för säsongen. Nybro var snabba på att ta tillbaka ledningen och 2-1 gjorde hemmalaget bara en minut efter Hannas mål. VSGF var dock starkare och därför var det inte orättvist att Anna Riberth kunde kvittera till 2-2 fem minuter före periodslutet.

Den oavgjorda ställningen stod sig sedan nästan hela den sista perioden, men det var ständigt VSGF som var bättre. Man missade en hel del lägen och borde ha avgjort matchen tidigare än det dramatiska slutet det blev. VSGF tog en timeout med en och en halv minut kvar för att lugna ner det något stressiga spelet och mindre än en minut senare kom det avgörande 2-3-målet. Hanna Ivarsson hittade Lovisa Andersen, som började matchen på bänken, som ordnade säsongens första trepoängare för VSGF.
– Vi visade att vi kunde spela bra innebandy och nu är det bara till att hålla i detta, sa Mikael Nyberg.

Beröm till Lovisa Andersen som gjorde det riktigt bra när hon kom in i matchen, samt till Sandra Kling. Dessutom fick båda målvakterna, Caroline Holgersson (de två första perioderna) och René Wiklund (den sista perioden) beröm.