Den heta seriefinalen slutade mållöst

Det var en seriefinal som hade det mesta, utom det som fotboll går ut på, det vill säga mål. VSGF/JAIK spelade nämligen 0-0 hemma mot IFK S/RIF och det var ett resultat som gynnade gästerna mest.

VSGF/JAIK – IFK S/RIF 0-0 (0-0)

Varningar: Mikael Gunnarsson, Olof Arvidsson
Utvisning: Elias Löfquist

Laget: Kenneth Olsson – Jakob Paulsson, Marcus Andersson, Fredrik Johansson, Tom Frödeberg – Mikael Gunnarsson, Elias Löfquist, Anes Mulisic – David Paulsson, John Edegebe, Olof Arvidsson
Avbytare: Mats Andersson, Carl-Johan Svensson, Robin Paulsson, Eki Maloku, Daniel Rönning

Det var kanske en av de mest uppsnackade matcherna i VSGF/JAIK:s historia. Att det var en het match märktes också på publikintresset, hela 325 personer kom för att se matchen, säsongens näst bästa publiksiffra. Seriefinal i division fyra hemma mot IFK S/RIF, som inför matchen toppade tabellen med en poäng till godo mot VSGF/JAIK. Det avståndet stod sig efter resultatet 0-0 och därmed är det fördel S/RIF inför avslutningsomgången.

Nervösa spelare
Matchen i sig handlade aldrig om något skönspel och det var väl egentligen aldrig heller förväntat. Det handlade om kamp och vilja och om väldigt mycket tjongande. Bollen spelades oftare i luften än längs backen och det gällde båda lagen. Båda lagen verkade dessutom tagna av stundens allvar, spända och nervösa i många avgörande situationer och det var säkert en stor orsak till att matchen slutade 0-0.

Under hela den första halvleken skapades egentligen inte någon riktigt klar målchans. S/RIF hade inledningsvis mer boll, men VSGF/JAIK kom in i det bra, spelade ett stabilt försvarsspel och satsade på omställningar. Det gav halvchanser, där ett överraskande skott från John Edegebe var den kanske bästa målchansen för VSGF/JAIK:s del. Rättvist med 0-0 i paus.

Billig utvisning
Matchbilden fortsatte vara den samma i den andra halvleken och ju längre klockan tickade i väg så verkade rädslan för att förlora växa sig starkare än viljan att vinna. S/RIF fick ett övertag efter bara 15 minuter i andra halvlek, då Elias Löfquist blev utvisad. Båda de gula korten på Elias får klassas som billiga och det var en hårt dömd utvisning. VSGF/JAIK föll inte tillbaka allt för mycket efter detta och gav aldrig S/RIF möjligheten att utnyttja det numerära överläget. VSGF/JAIK visade kämpaglöd och gav aldrig upp och lyckades hålla bra koll på S/RIF:s annars mycket målfarliga anfallsspel.

IFK S/RIF hade flest avslut i andra halvlek, men de allra flesta var svaga skott som gick utanför målramen. Den bästa målchansen var en nick, men den omarkerade spelaren nickade i ribban. VSGF/JAIK:s bästa läge i andra halvlek kom med fem minuter kvar, då David Paulsson blev helt fri. Han kom dock för nära målvakten som kunde avstyra läget. Matchen slutade 0-0, vilket alltså gynnade S/RIF mest.

Spännande avslutning
För inför den avslutande omgången i serien leder IFK S/RIF tabellen med en poäng. S/RIF möter Vrigstad hemma i serieepilogen. VSGF/JAIK möter Eksjö borta, som ligger trea, en poäng bakom VSGF/JAIK. Det är alltså spännande matcher som avslutar serien och utgången kan bli precis hur som helst.

VSGF/JAIK:s bästa spelare i söndagens match var mittbackarna Marcus Andersson, Fredrik Johansson och Carl-Johan Svensson, de två sistnämnda gjorde varsin halvlek. David Paulsson gjorde också en mycket bra match för VSGF/JAIK.

Se även:
» Fler bilder från matchen på clerkefors.se

3 reaktioner på ”Den heta seriefinalen slutade mållöst

 1. Tack för en fin genomförd match.
  Inget skönspel men då ska man inte gå och titta på seriefinal!
  Härligt kämpaglöd!! Se på Greven! Sänt gillar jag!!
  Samma glöd på söndag så fixar vi seriesegern!
  Gå ut och njut av att få spela sådana här matcher, det är ju därför man håller på med fotboll.

  Lycka till på söndag
  Jag ska vara på plats och stötta allt jag kan.
  Kjell

 2. Bra match killar!! Men hur fan får den där dommaren dömma det var det värsta jag har sett på länge det är ju pinsamt för fan!!
  Hoppas det blir en bättre på söndag grabbar!! Lycka till!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>