Seriefinal mot IFK S/RIF på Emåvallen

VSGF/JAIK spelar på söndag en seriefinal i division fyra nordöstra, då man tar emot serieledande IFK S/RIF. VSGF/JAIK är tvåa, en poäng bakom S/RIF.

IFK S/RIF seglade upp som ny serieledare efter den förra omgången, då VSGF/JAIK spelade oavgjort mot Målilla medan S/RIF fick tre poäng till skänks när Västerviks BoIS lämnade walk over. S/RIF har dock gjort en mycket bra höstsäsong innan denna match och vunnit samtliga matcher efter sommaruppehållet. VSGF/JAIK och S/RIF har därmed haft olika utvecklingar av säsongen, VSGF/JAIK började mycket starkt under hela våren men har tagit färre poäng under hösten. S/RIF har gjort precis tvärtom. Lite som Malmö och Helsingborg, i toppen av Allsvenskan.

Dramatik att vänta
Matchen spelas i den näst sista omgången och IFK S/RIF:s serieledning är en poäng. Det innebär att gästerna säkrar seriesegern vid seger i söndagens match. Vinner VSGF/JAIK leder man med två poäng inför avslutningsmatchen i serien, då man möter nästa topplag. Då väntar nämligen Eksjö på bortaplan, ett Eksjö som fortfarande har chans till både serieseger eller kvalplats. Det är upplagt för dramatik under seriens avslutningsskede.

VSGF/JAIK och IFK S/RIF möttes i mitten av juni i Stockaryd och den matchen slutade 3-3. VSGF/JAIK visade styrka och kom tillbaka från ett 3-1-underläge och kvitterade matchen under de sista minuterna.

Matchen spelas på Emåvallen i Järnforsen, där VSGF/JAIK i år har spelat fem hemmamatcher. Man har vunnit samtliga dessa, med målskillnaden 21-2. Förhoppningsvis är det en svit som håller säsongen ut.

Helt ordinarie
VSGF/JAIK kommer till spel med ett helt ordinarie lag i söndagens match, vilket innebär att Elias Löfquist och Mikael Gunnarsson som var avstängda senast samt tidigare skadade Mats Andersson alla är tillbaka i spel. VSGF/JAIK är mycket laddade och väl förberedda inför matchen.
– Vi har haft två riktigt bra träningar i veckan, längsedan vi hade så bra tempo och tändning på träningarna. Nu är det bara till att köra på, på söndag, det här ska bli riktigt roligt, säger VSGF/JAIK:s tränare Michael Johansson.

Det är alltså Emåvallen som gäller på söndag och matchstarten är klockan 15:00. Vi hoppas på storpublik och ni alla är mycket varmt välkomna till Emåvallen för denna hyperintressanta seriefinal. Det kommer troligen gå att följa målrapporteringen live på denna länk men vi garanterar inget. Däremot garanterar vi stor underhållning på Emåvallen!

Välkomna till Emåvallen!

Truppen
Kenneth Olsson, Fredrik Johansson, Carl-Johan Svensson, Tom Frödeberg, John Edegebe, Marcus Andersson, Anes Mulisic, David Paulsson, Robin Paulsson, Mikael Gunnarsson, Daniel Rönning, Olof Arvidsson, Eki Maloku, Mats Andersson, Jakob Paulsson samt Elias Löfquist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>