VSGF/JAIK räckte inte till mot HFK

Det blev en svidande förlust för VSGF/JAIK i kommunderbyt mot Hultsfreds FK. Hemmalaget HFK vann med 5-1 inför över 400 åskådare och passerade därmed VSGF/JAIK i tabellen.

HULTSFREDS FK – VSGF/JAIK 5-1 (2-1)

1-0 (6) Morgan Pihl, 1-1 (26) Mats Andersson, 2-1 (45) Stefan Lind, 3-1 (49) Stefan Lind, 4-1 (54) Stefan Lind, 5-1 (82) Elias Löfquist

Varning: Fredrik Johansson

Laget: Christoffer Mikkonen – Fredrik Johansson, David Axelsson, Johan Åberg, Johan Martinsson – Marcus Andersson, Staffan Ahlqvist, Mats Andersson, Olof Arvidsson – Anes Mulisic – Robin Paulsson
Avbytare: Roberth Sundberg, Anton Karlsson, Nils Arvidsson, Albin Moberg, Rasmus Rydén

Jacob Paulsson lämnade återbud innan matchen på grund av sjukdom och under matchen blev både Johan Martinsson och Marcus Andersson skadade och tvingades utgå. Tunga avbräck för VSGF/JAIK, som fick svårt att stå upp efter det.
– Vi har haft en riktigt dålig vecka med sjukdomar och spelare som har saknats på träningarna. Den här viktiga matchen kom helt fel för oss och vi räckte inte till den här dagen, säger tränaren Peter Jaldefeldt.

Tidigt ledningsmål
HFK tog ledningen redan efter sex minuter inför den vältaliga hemmapubliken, 420 åskådare på Knektavallen. Morgan Pihl nickade in en hörna och en kanonstart för HFK, som dominerade matchens första 15 minuter. Därefter kom dock VSGF/JAIK in i matchen bra och började få till ett bättre anfallsspel. Efter 26 minuter kom kvitteringen, något turlig då Mats Anderssons frispark letade sig in i mål. VSGF/JAIK hade här sin bästa period i matchen, men lyckades inte förvalta spelet till fler mål och 1-1 såg ut att stå sig halvleken ut.

HFK ville dock annat då man utnyttjade den lilla tilläggstiden till att göra 2-1, genom Stefan Lind och ett så kallat psykologiskt viktigt mål för hemmalaget.

Snabba mål avgjorde
Samme Stefan Lind såg sedan till att döda matchen på allvar på bara några minuter i andra halvlek. 3-1 kom efter 49 minuter och 4-1 efter 54 minuter, tre mål av Lind och matchen var avgjord. VSGF/JAIK tappade fullständigt och hade inte kraften att komma tillbaka.

Matchen slutade till sist 5-1 för hemmalaget, efter att Elias Löfquist fått bollen och avslutat med ett riktigt bra skott fram till slutresultatet. En solklar seger för HFK, som var hetare och bättre denna dag än ett VSGF/JAIK som framförallt hade stora problem med försvarsspelet.
– Vårt försvarsspel var under all kritik i den här matchen. Vi har ett bra försvarsspel och bara släppt in 15 mål och så släpper vi in fem mål i den här matchen. Det fungerade inte alls och vi vann inga närkamper, tyvärr hade vi en väldigt dålig dag, säger Peter Jaldefeldt.

Tänka på annat
HFK passerade därmed VSGF/JAIK i tabellen och VSGF/JAIK är trea i tabellen efter 16 omgångar. VSGF/JAIK får ladda om detta svidande nederlag och ta nya tag i nästa match Timmernabben i Järnforsen den 3 september.
– Jag sa till grabbarna efter matchen att släppa fotbollen, tänka på något annat och ha roligt. Vi får snacka om det här på tisdag och analysera vad som gick fel och sedan komma tillbaka och avsluta säsongen så bra som möjligt, säger Peter Jaldefeldt.

2 reaktioner på ”VSGF/JAIK räckte inte till mot HFK

  1. Bra första halvlek grabbar (förutom sista minuten), då för ni ju spelet!
    I andra verkar det bli en kollektiv kollaps?!
    Bryt ihop o kom igen grabbar!

  2. En gång i tiden när jag tränade Mörlunda var vi i Skede och förlorade med 8-0, det var inte kul. Jag spelade mittback, orsakade en straff och var urusel. Matchen efter vann vi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>