VSGF/JAIK kryssade i derbyt mot Målilla

Det blev oavgjort, 2-2, för VSGF/JAIK i lördagens derby borta mot Målilla GoIF. Efter en svag första halvlek reste sig VSGF/JAIK och hämtade in ett 2-0-underläge och hade bud på mer.

MÅLILLA GOIF – VSGF/JAIK 2-2 (2-0)

1-0 Andreas Lövgren, 2-0 Warsame Muhammed, 2-1 John Edegebe, 2-2 Eki Maloku

Laget: Kenneth Olsson – Anes Mulisic, Fredrik Johansson, Marcus Andersson, Tom Frödeberg – Carl-Johan Svensson, Olof Arvidsson, Jakob Paulsson – David Paulsson, Robin Paulsson, Eki Maloku
Avbytare: John Edegebe, Mattias Andersson, Daniel Rönning, Adis Mulisic

VSGF/JAIK hade flera tunga avbräck inför matchen. Elias Löfquist och Mikael Gunnarsson var avstängda, medan Mats Andersson var skadad. John Edegebe var dessutom småskadad inför matchen och började på bänken, men gjorde ett bra inhopp.

Svag första halvlek
Under den första halvleken på Idrottsparken i Målilla så stod VSGF/JAIK för en ganska så svag insats. Man kom inte upp till nivå i sitt spel och fick se Målilla gå i från till en 2-0-ledning. Släkten är värst brukar det heta och det var just två gamla VSGF/JAIK-spelare som gjorde Målillas mål. Det första genom Andreas Lövgren, som fick bollen efter en olycklig rensning från VSGF/JAIK:s sida. Det andra målet satte Warsame Muhammed och alltså 2-0 till Målilla.

VSGF/JAIK:s tränare Michael Johansson var inte alls nöjd med den första halvleken.
– Vi gör en riktigt dålig första halvlek och samtidigt så känns det som att vi bjuder dom på båda målen. Det var tungt med 2-0 och vi var inte alls bra, säger Johansson.

Hämtade in underläget
Uppryckning blev det dock efter paus för VSGF/JAIK och det med besked. Man kom ut som ett helt nytt lag och tog i spelet på ett mycket bättre sätt än i den första halvleken. Det gav utdelning, när först John Edegebe reducerade och sedan kom också kvitteringen till 2-2 genom Eki Maloku, hans tionde mål för säsongen.

VSGF/JAIK försökte och hade målchanser till att avgöra matchen, men så blev det inte. 2-2 efter 90 minuter var nog ett rättvist resultat sett till att lagen mer eller mindre hade varsin halvlek, men VSGF/JAIK var inte helt nöjda med oavgjort.
– I slutet så kändes det som att Målilla gick på knäna och vi hade chansen att avgöra, men fick inte in fler mål. Det var i alla fall en mycket bättre andra halvlek, där vi spelade fotboll och tog över matchen fullständigt, säger Michael Johansson.

Det oavgjorda resultatet innebär att VSGF/JAIK tappade serieledningen till IFK S/RIF, som knappast behövde förta sig för sina tre poäng mot Västerviks BoIS, då brassarna från Västervik lämnade walk over. På söndag möts VSGF/JAIK och S/RIF på Emåvallen i en seriefinal som troligen avgör vilka som vinner serien.
– Det finns inget annat än att gå ut och köra över S/RIF. På söndag måste vi i alla fall göra en bättre första halvlek än vi gjorde mot Målilla, avslutar Michael Johansson.

Bäst i derbyt för VSGF/JAIK var Olof Arvidsson samt Anes Mulisic.

2 reaktioner på ”VSGF/JAIK kryssade i derbyt mot Målilla

 1. Vi som åskådare är Världsmästare, vi kan och vet hur fotboll ska spelas, hur passen ska slås, mottagningar ska göras, hur man skjuter en frispark eller hur en långboll ska slås på David och Robin. Nu är det ju inte riktigt så enkelt, det är ju tyvärr 11 motståndare som står ivägen på andra sidan. Och Kenta, din rensning funkar 99 av hundra ggr det var inte du som tappade bollen uppe i banan, du kompenserade med avgörande räddningar i andra halvlek. Visst en svag första halvlek igår där flera spelare inte kom rätt i sina positioner och alldeles för mycket bolltapp som gjorde att försvar ställdes flera gånger mot rättvända snabba spelare i Målilla.

  Ni visar ändå en moral och attityd som är beundransvärd när ni fullständigt kör över Målilla i Andra halvlek. 5 minuter till och 3 poäng hade varit era. Vad som gör mig lite bekymrad är besvikelsen från vissa spelare efter matchen, en poäng borta mot en svår motståndare som Målilla är bra gjort. Var ödmjuka inför avslutningen nu och glöm inte bort att ingen räknade med att vi skulle slåss om seriesegern med två omgångar kvar. Målsättningen var faktiskt att etablera oss som ett div 4 lag. med det spelet och inställningen från andra halvlek kommer ni att slå stockaryd på söndag.

 2. Instämmer med Niklas kommentar. Visst är vi bra som står vid sidan om. Det är ju alltid lättare att se vad som är bäst i de flesta situationer.

  Men jag vill trots detta bara konstatera att VSGF/JAIKs försvarspel i första halvlek inte var bra. Den kritiken måste killarna i laget ta. En hel del enkla misstag ledde till ganska många bra Målillachanser. Det kunde blivit fler baklängesmål. Naturligtvis var det inte bara försvarsspelet som inte klaffade. Misstagen kom även högre upp på planen men det syns ju mest när farligheterna kommer vid eget målområde.

  Men i den andra halvleken var det betydligt bättre spel.Och som Niklas skrivit kunde det blivit tre poäng om matchen hållit på lite längre.

  Jag vill önska er lycka till i söndagens match mot Stockaryd och går ni ut med samma inställning som i den andra halvan av Målillamatchen vinner ni. Jag lovar att hålla alla mina tummar för er.

  Ett jättestort LYCA TILL i avslutningsmatcherna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>