Tränare Jimmy Nilsson inför 2013: – Vi får inte glömma bort vår stomme

VSGF/JAIK:s nya tränare Jimmy Nilsson har nu börjat komma in i rollen efter två månader på uppdraget. Nu börjar laget dessutom gå in i försäsongen på allvar.
– För mig är det väldigt viktigt att vi fortsätter utveckla stommen i truppen, säger Jimmy Nilsson.

Jimmy Nilsson presenterades som ny tränare i VSGF/JAIK i slutet av oktober och var då kanske ett ganska okänt namn för de flesta runt fotbollen i Virserum och Järnforsen. Efter två månader börjar nu rollerna i den nya lagledningen sätta sig och Jimmy känner själv att han har kommit in väldigt väl i föreningen.
– Jag tycker jag har kommit in precis på det sättet som jag vill. Kommer man till en plats och det inte känns rätt så är det svårt att börja jobba, men här märker man från första stund att det är många som brinner för det. Sådan här jag också, jag gör inget till 80 procent, det är 120 procent som gäller, säger Jimmy.

Om Jimmy är ny så är medtränarna Joakim Svenson och Percy Tiderman betydligt mer välkända i VSGF/JAIK och Jimmy känner att samarbetet med dessa båda fungerar bra.
– Utan att ha jobbat så länge med Joakim så känner jag att vi kommer ha stor nytta av varandra. Han känner dessutom laget bra sedan innan och vi kan bolla många idéer mellan varandra. Och det Percy gör på torsdagar med fysträning är ett kanonjobb, det kommer killarna ha enorm nytta av.

Det är just på en torsdagsträning som Jimmy och jag sitter och pratar på läktaren i Sparbankshallen. Innan träningen börjar dyker en av VSGF/JAIK:s största supportrar, Börje Franzén, upp i hallen för att se träningen.
– Det är just det här jag menar med VSGF/JAIK, det är så många som brinner för föreningen och engagerar sig. Det är så kul att till exempel Börje är här och tittar och bryr sig om vad vi gör, säger Jimmy.

Utveckla stommen
VSGF/JAIK var aktiva under frimånaden och gjorde klart med sju nyförvärv. Merparten av dessa var yngre spelare som Jimmy givetvis tror gott om. Spelare som Martin Hultman, Oliwer Henrikson och Joakim Lilja beskrivs alla som spelare med hög arbetskapacitet och hög potential, som alla kan blomma ut under säsongen. David Westerdahl och Essa Fatty är något äldre, men fortfarande utvecklingsbara med hög kapacitet. Och på det två rutinerade nyförvärv som Jimmy Svensk och Adis Mulisic.
– Vi satsar ungt, men alla lag behöver en spelare som Jimmy, som är rutinerad och med ledaregenskaper, som kan ta tag i det på planen. Vi har visserligen flera sådana i laget sedan innan, inte minst vår lagkapten David Axelsson, men Jimmy kommer bli väldigt nyttig. Och med en sådan som Adis tycker jag det är kul att han verkligen vill satsa igen och ge det ett försök, han har spelförståelse som få andra spelare, säger Jimmy Nilsson.

Men nyförvärv i all ära – Jimmy Nilsson är inte sen att betona betydelsen av de spelare som finns kvar i klubben sedan förra säsongen, den viktiga stommen i truppen.
– Nyförvärv är bra, det tillför spets, det tillför bredd. Men vi får inte glömma bort det vi har, stommen. För mig är det väldigt viktigt att vi fortsätter utveckla det som Peter (Jaldefeldt) byggde upp förra säsongen och att den stommen är intakt. Att slänga in en massa nya spelare är ingen garanti för succé, men vi måste ha ett fungerande lag och då handlar det mycket om karaktären hos de spelare som varit med innan. Men sen är det bra med nyförvärv som höjer konkurrensen, då tar även stommen ett steg framåt.
– Vi har många viktiga spelare som är kvar sedan förra säsongen, men vi har också några som ännu inte har tränat. Jag hoppas att vi kan få i gång dem nu efter nyår, som bröderna Andersson, ”Fidde” och Jacob Paulsson till exempel, vi hoppas att de kommer vara med i truppen, det skulle vara väldigt viktigt för oss.

Öka träningsdosen
I morgon söndag har VSGF/JAIK en kick off på Virumsvallen klockan 15:00, där upplägget för försäsongen ska presenteras och diskuteras mellan spelare och ledare. VSGF/JAIK kommer öka träningsdosen för att komma så väl förberedda som möjligt till seriepremiären i april. Första träningsmatchen spelas i mitten av februari mot Bäckseda och de två helgerna dessförinnan kommer VSGF/JAIK att träna på Heds Arena i Vetlanda.
– Innan vi går ut på på Emåvallen så kommer vi köra på här i Sparbankshallen, men med en hel del löpning ute. Men sen är det viktigt att vi får de där träningarna i Vetlanda innan träningsmatcherna och sedan åker vi dessutom på ett miniläger i Blekinge i mars. Där spelar vi en träningsmatch, tränar och har roligt tillsammans, det kommer bli viktigt för oss, säger Jimmy.

Det exakta träningsupplägget kommer att publiceras här på hemsidan efter söndagens möte.

I det serieförslaget som ligger för VSGF/JAIK väntar många nya motståndare – inte minst för Jimmy Nilsson.
– Det var faktiskt flera klubbar där som jag aldrig hört talas om innan, jag har ju mest varit aktiv åt Jönköpingshållet. Men det är på både gott och ont, gott därför att vi ska prestera vår fotboll oavsett vilka vi möter. Många tittar på lagens prestationer förra säsongen och det stämmer sällan. I de här serierna kan ett topplag ena säsongen vara ett bottenlag nästa, så man vet aldrig hur det blir. Men att det blir en tuff serie är vi alla överens om.

Långt kvar till seriestart
Tre månader återstår innan serien börjar och det är lång tid kvar att förbereda sig på för VSGF/JAIK. Det kan bli förändringar i truppen, det kan bli skador, det kan hända allt möjligt som man inte har räknat med, så givetvis är det för tidigt att börja spekulera i hur säsongen kommer gå. Kanske ens för tidigt att spekulera i vilka spelare som spelar var.
– Två veckor innan seriestart vet jag bättre var jag har truppen och vilka spelare som är bättre för olika besättningar på plan. Det som jag trodde var en mittfältare kanske är bättre som en forward, det får vi se. Till exempel hoppas jag att Olof Arvidsson kommer vara hemma mycket även i år och det lilla jag har sett av honom nu när han har tränat med oss i jul så tror jag att han har bättre kvaliteter någon annanstans än som yttermittfältare, säger Jimmy Nilsson.

Oavsett vilket så är Jimmy Nilsson övertygad om var nyckeln till framgång sitter.
– Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det handlar om träning, träning och träning, men också att komma rätt förberedd till träning. Något man ofta glömmer bort är sömnen, men det är precis lika viktigt som rätt kost och det kommer vi att prata mer om framöver, avslutar Jimmy Nilsson.

2 reaktioner på ”Tränare Jimmy Nilsson inför 2013: – Vi får inte glömma bort vår stomme

  1. Lycka till i ditt tränarjobb för VSGF/JAIK. Du kommer säkert att trivas i din nya klubb med många hårt arbetande medlemmar och en trupp med lovande och utvecklingsbara spelare.
    Gott Nytt År önskar en stor supprter vid namn

    Dennis Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>