Hett kommunderby borta mot Hultsfred

Lokalfotboll blir knappast hetare än fredagens drabbning på Knektavallen i Hultsfred då hemmalaget HFK tar emot VSGF/JAIK. Derby, toppmatch och förväntad storpublik är det som står på programmet.

I den senaste omgången i division 4 gick VSGF/JAIK upp på andra plats efter segern med 3-0 hemma mot Näshult. Samtidigt passerades då fredagens motståndare och kommunrivalen Hultsfreds FK, som inför matchen är trea i tabellen, bara en poäng bakom. Leder serien gör Västerviks FF, ytterligare en poäng före VSGF/JAIK. Det är minst sagt en spännande toppstrid som väntar med sju omgångar kvar av serien.

En viktig match för utgången av serien är definitivt fredagens match, då vinnaren skaffar sig ett viktigt försprång mot den andra. VSGF/JAIK har inte haft som uttalad målsättning att vara i toppen den här säsongen och fortsätter att ta en match i taget. Resultaten har varit över förväntan så här långt och förhoppningsvis fortsätter den fina formen VSGF/JAIK har med åtta raka matcher utan förlust.

Fredagens match spelas på Knektavallen och det kommer förmodligen bli en folkfest. Det är marknadshelg i Hultsfred och dessutom bjuder HFK:s sponsorer på gratis inträde till matchen. Det finns med andra ord alla förutsättningar för en riktigt bra inramning och många anledningar att åka till Hultsfred denna fredagskväll.

Matchen i våras mellan lagen slutade 0-0 på Virumsvallen inför drygt 300 åskådare. Senast lagen möttes på Knektavallen, seriepremiären 2010, vann VSGF/JAIK med 2-0.

VSGF/JAIK kommer till spel med i stort sett ordinarie lag och får till exempel tillbaka Johan Martinsson, Mats Andersson och Roberth Sundberg jämfört med senast.

Matchen startar klockan 18:30 på Knektavallen i morgon fredag. Vi erbjuder ingen liverapportering från matchen den här gången, däremot kommer förmodligen målen att rapporteras på twitter.com/virserumssgf eller twitter.com/HultsfredFK. Oavsett resultat i matchen kommer referat att dröja till tidigast lördagmorgon eller senare i helgen.

Truppen
Christoffer Mikkonen, Fredrik Johansson, Johan Åberg, Anton Karlsson, David Axelsson, Jacob Paulsson, Marcus Andersson, Anes Mulisic, Robin Paulsson, Johan Martinsson, Nils Arvidsson, Olof Arvidsson, Mats Andersson, Roberth Sundberg, Staffan Ahlqvist och Rasmus Rydén.

En reaktion på ”Hett kommunderby borta mot Hultsfred

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>