Onödigt spännande när VSGF vann

Virserums SGF tog sin andra raka seger i division tre efter 3-2 hemma mot Kalmar IBK. VSGF ledde som mest med 3-0, men tappade i slutet och matchen blev onödigt spännande.

VIRSERUMS SGF – KALMAR IBK 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

1-0 (03.37) Hanna Ivarsson (Lovisa Andersen), 2-0 (32.51) Lovisa Andersen (Anna Riberth), 3-0 (51.00) Anna Riberth (Hanna Ivarsson), 3-1 (58.36) Sara Kull, 3-2 (59.24) Marika Johansson

Skott: 14-27 (3-11, 7-9, 4-7)
Utvisningar: VSGF 1×2 minuter KIBK 1×2 minuter

Virserum spelade sin andra hemmamatch för säsongen, när man på fredagkvällen tog emot Kalmar IBK i Sparbankshallen. Hemmalaget VSGF började också matchen bäst och tog ledningen med 1-0 redan efter drygt tre minuter, när Lovisa Andersen hittade Hanna Ivarsson, som satte sitt fjärde mål för säsongen. Efter VSGF:s ledningsmål tog gästande Kalmar över helt och pressade på rejält för en kvittering under resterande del av perioden. Kalmar vann också skotten med överlägsna 3-11 i perioden och stundtals var det bara tur som hindrade baklängesmål för VSGF. Dessutom gjorde målvakten Caroline Holgersson ett bra ingripande genom hela matchen. VSGF höll dock undan hela perioden och jämnade ut spelet något under slutet. 1-0 till VSGF efter 20 spelade minuter.

Bra start på andra
Inledningen på den andra perioden var en uppryckning från Virserums sida och man träffade bland annat stolpen i ett av flera bra anfall. Kalmar kom dock tillbaka och började återigen pressa för en kvittering, men nästa mål i matchen var det Virserum som gjorde, genom Lovisa Andersen på passning från Anna Riberth. Hur pass rättvist 2-0 till VSGF var går väl att diskutera, men starkt och effektivt av Virserum, som spelade bra genom hela perioden och Kalmar stången. VSGF kändes stabila och därför var det inte direkt oroande inför den tredje perioden, vad det gällde VSGF:s vidkommande, även om inte 2-0 på något sätt hade avgjort matchen.

Onödigt spännande
Även den tredje perioden var jämn och mycket spel på mittplan. Inget lag kom någonstans och även om Kalmar försökte pressa på så var VSGF lika effektiva bakåt som framåt och med ett bra defensivt kämpande höll man undan. Drygt tio minuter in i perioden tog Kalmar en timeout för att få i gång laget, men i stället var det VSGF som uttnytjade läget. Bara 20 sekunder efter timeouten satt 3-0 till Virserum, efter ett mycket bra skott från Anna Riberth. Matchen kändes i det läget avgjord, VSGF fick också en utvisning med sig och kunde håll koll på matchen. Med två minuter kvar – när Kalmar hade tagit ut målvakten – fick Virserum en straff, som dessvärre Hanna Ivarsson missade för Virserum och det blev något av en tändvätska för Kalmar.

Kalmar spelade utan målvakt och i det läget syntes orutinen i VSGF:s unga lag. Man låg väl högt med laget och det höll på att straffa sig. Kalmar reducerade till 3-1 med en och en halv minut och till 3-2 ytterligare en minut senare. Det blev nervöst sista 30 sekunderna för Virserum och Kalmar var inte långt borta från en kvittering, men Virseurm höll undan och vann säsongens andra raka seger.

Kul för Virserum att ta säsongens första seger på hemmaplan och även om det blev nervöst på slutet var detn sen stabil seger, man hade full koll på matchen och ledningen fram till de sista två minuterna. Bäst i Virserums SGF var målvakten Caroline Holgersson, som stod för 25 räddningar. Båda femmorna gjorde bra i från sig bland utespelarna, extra plus till Sandra Kling, Anna Riberth samt Therese Karlsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>