VSGF/JAIK tog tre viktiga mot Målilla

VSGF/JAIK vann derbyt mot Målilla med 1-0 på fredagskvällen. Matchens enda mål gjordes av David Paulsson på straff och därmed passerade VSGF/JAIK Målilla i tabellen.

MÅLILLA GOIF – VSGF/JAIK 0-1 (0-1)

0-1 (6) David Paulsson

Varning: David Paulsson

Redan efter sex minuter kom VSGF/JAIK:s ledningsmål i det viktiga derbyt borta mot Målilla och det skulle visa sig att det målet blev matchavgörande. VSGF/JAIK tilldömdes en straff som David Paulsson tog hand och rullade in 0-1 till VSGF/JAIK. Det var också de rödblå som började matchen bäst, men den första halvleken var inget annat än en jämn kamp med klar derbystämpel. Med andra ord inte särskilt mycket ordnat spel, få målchanser och 0-1 stod sig halvleken ut.

Stabil defensiv
Under den andra halvleken var det framförallt Målilla som styrde det mesta av spelet och tog över matchen allt mer. Detta till trots så skapades inte särskilt många målchanser från hemmalagets sida och det som skapades tog en stabil VSGF/JAIK-defensiv hand om. David Axelsson och Johan Åberg var klockrena som mittbackar och mellan stolparna debuterade Pontus Skruvik Nilsson förtjänstfullt.
– Defensiven var riktigt bra och höll emot Målillas försök. David var planens gigant och Pontus agerade stabilt i målet, berömde tränaren Peter Jaldefeldt.

I slutskedet av matchen ville båda lagen ha varsin straff efter två situationer, men fler straffar än den efter sex minuter blev det inte och med det inte heller några fler mål. VSGF/JAIK höll undan och vann med 0-1.
– Vi gör inte någon bra match, spelmässigt en av de sämre i år, men det viktiga är att vi får med oss tre poäng från matchen. Vi har spelat bra utan att ta poäng på sistonde, nu tog vi istället en mycket viktig seger, säger Jaldefeldt.