VSGF/JAIK klara för kval till elitfyran

VSGF/JAIK avslutade division fyra nordöstra med att spela 1-1 borta mot IF Eksjö Fotboll. Det räckte för att säkra en kvalplats till division fyra elit, ett kval som inleds nästa helg.

IF EKSJÖ FOTBOLL – VSGF/JAIK 1-1 (0-0)

0-1 (66) Robin Paulsson, 1-1 (81) Niklas Larsson

Varningar: Fredrik Johansson, Carl-Johan Svensson

Laget: Kenneth Olsson – Jakob Paulsson, Marcus Andersson, Fredrik Johansson, Tom Frödeberg – Carl-Johan Svensson, Anes Mulisic, Olof Arvidsson – David Paulsson, John Edegebe, Robin Paulsson
Avbytare: Eki Maloku, Mattias Andersson, Daniel Rönning, Adis Mulisic

Förutsättningarna inför avslutningsomgångarna var enkla. Vann IFK S/RIF sin match mot Vrigstad så vann man också serien. Om VSGF/JAIK spelade minst oavgjort mot Eksjö säkrade man en kvalplats. Inför matchen saknade VSGF/JAIK avstängde Elias Löfquist samt skadade Mats Andersson och sjuke Mikael Gunnarsson.

Spänd matchinledning
Matchen på Ränneborg i Eksjö präglades av stundens allvar och i den första halvleken var matchen spänd och spelarna nervösa. Spelet värmde inte särskilt i den kalla september-söndagen och lagen gick till halvtidsvila med 0-0. Samtidigt kom rapporterna från Stockaryd att hemmalaget hade tagit ledningen med 1-0 mot Vrigstad.

När den andra halvleken nalkades så lossnade spelet allt mer för VSGF/JAIK som också kunde ta ledningen i matchen, vilket väl fick ses som rättvist. Målskytten Robin Paulsson gjorde sitt tionde mål för säsongen, lika många som Eki Maloku i den interna skytteligan.

Eksjö kom dock tillbaka i matchen och kunde kvittera till 1-1. Möjligtvis infann sig det en viss osäkerhet bland VSGF/JAIK-spelarna, men man lyckades hålla undan och få med sig det oavgjorda resultat man behövde.
– Vi kommer inte upp i normal standard i den här matchen, hade vi gjort det hade vi rullat ut Eksjö. Vi är ändå det bättre laget och skulle något lag ha vunnit skulle det varit vi, säger VSGF/JAIK-tränaren Michael Johansson.

Grattis IFK S/RIF!
Matchen i Stockaryd mellan IFK S/RIF och Vrigstad slutade 1-0 till hemmalaget vilket innebar att S/RIF också vann serien. S/RIF har stått för en fantastisk höstsäsong, snäppet värre än VSGF/JAIK fantastiska vårsäsong och som vanligt ljuger inte en tabell. VSGF/JAIK kan inget annat att göra än att rikta ett stort grattis till IFK S/RIF och önska dem lycka till i division fyra elit.

För VSGF/JAIK:s del väntar nu kvalspel till just den divisionen, alltså elitfyran. Det kvalet avgörs i en fyralagsgrupp, med enkelmöten, alla möter alla. Mer info om kvalet och motståndarna kommer inom kort här på vsgf.nu. Det mesta talar dock för att VSGF/JAIK spela hemmamatch i första omgången och den spelas på lördag 2 oktober, på Emåvallen.

VSGF/JAIK ser fram emot kvalspelet och tror på en härlig oktober-månad.
– Visst hade det varit kul att vinna serien, men nu riktar vi in oss på kvalet och att lyckas i detta. Det ska bli jävligt kul att kvala och jag ser fram emot det väldigt mycket. Vi ska inte frysa häcken av oss med en dålig fotboll, så det är bara till att köra på, säger Michael Johansson.

Beröm för matchen mot Eksjö fick Jakob Paulsson, Marcus Andersson och Kenneth Olsson.

Se även:
» Fler bilder från matchen på clerkefors.se

4 reaktioner på ”VSGF/JAIK klara för kval till elitfyran

  1. Stort grattis till kvalplatsen! Nu blir det säkert några tuffa matcher men jag tror absolut ni kan knyta ihop säcken och ta klivet upp om ni tränar på bra sista delen.

  2. Grattis till kvalplatsen grabbar!

    Ni har gjort en mycket fin säsong.
    Bara att acceptera att Stockaryd varit bättre i höst.
    Nu är det bara att köra för fullt så kommer ni att fixa kvalet till 4 elit

    Lycka till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>