VSGF/JAIK kämpade sig till oavgjort

VSGF/JAIK fick med sig en poäng hem från Timmernabben, efter att ha hämtat in 0-2 till slutresultatet 2-2.
– Vi visade hjärta och kämpade hela matchen, säger Peter Jaldefeldt.

TIMMERNABBENS IF – VSGF/JAIK 2-2 (0-0)

Målskyttar: David Axelsson 2

Laget: Christoffer Mikkonen – Fredrik Johansson, David Axelsson, Johan Åberg, Johan Martinsson – Anton Karlsson, Staffan Ahlqvist, Marcus Andersson, Anes Mulisic – Robin Paulsson, Mats Andersson
Avbytare: David Paulsson, Jacob Paulsson, Erik Arvidsson, Albin Moberg, Nicklas Elmerstig

VSGF/JAIK inledde matchen optimistiskt och var det bättre laget under den första kvarten av matchen, dock utan att lyckas få in något ledningsmål. Timmernabben jobbade sig in i matchen och tog över ordentligt. Fram till paus var Timmernabben det bättre laget men lyckades inte heller de göra mål, så halvleken slutade 0-0.
– Timmernabben ägde den sista halvtimmen av halvleken och pressade tillbaka oss. Vi fick inte spelet att stämma samtidigt som vi fick ändra om i laget, säger Jaldefeldt.

Två straffmål
Tio minuter in i den andra halvleken kom Timmernabbens ledningsmål fram till 1-0 på hörna och strax senare gjorde hemmalaget även 2-0. I det läget såg det tungt ut för VSGF/JAIK, som har haft problem med målskyttet den senaste tiden. Man kämpade sig in i matchen på nytt och fick Timmernabben att falla tillbaka, vilket gav resultat. Med tio minuter kvar av matchen reducerade David Axelsson på straff, efter att Robin Paulsson fällts.

Med minuterna kvar av matchen blev David Paulsson helt fri, men lyckades inte förvalta friläget i mål. Direkt efter blev David fri på nytt, men då fälldes han av en försvarare och VSGF/JAIK fick en ny straff. David Axelsson var lika säker även denna gång och VSGF/JAIK fick med sig oavgjort, 2-2.
– Hela laget visade hjärta och kämpade sig in i matchen, det känns skönt att vi får med oss en poäng, säger Jaldefeldt som också berömde motståndet:
– Timmernabben var det bästa laget vi har mött så här långt, de kommer finnas med i toppen så därför känns den här poängen extra bra.

Det var därmed den tredje raka oavgjorda matchen i rad för VSGF/JAIK, positivt dock att man lyckades spräcka nollan framåt efter två 0-0-matcher. Bäst för dagen var tvåmålsskytten David Axelsson som också spelade föredömligt försvarsspel, tillsammans med Staffan Ahlqvist, Mats Andersson och David Paulsson.

VSGF/JAIK möter närmast Stensjön, hemma på Virumsvallen fredag 1 juni.

En reaktion på ”VSGF/JAIK kämpade sig till oavgjort

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>