Tredje raka segern och tredje raka nollan

VSGF/JAIK fortsätter att vinna och hålla nollan i division fyra. Borta mot Djursdala kom den tredje raka segern när man vann med 3-0.
– Vi vinner med 3-0 utan att spela bra alls, konstaterar tränaren Michael Johansson.

DJURSDALA SK – VSGF/JAIK 0-3 (0-3)

0-1 (15) Robin Paulsson, 0-2 (26) Eki Maloku, 0-3 (37) Mats Andersson

Laget: Kenneth Olsson – Mattias Andersson, Marcus Andersson, Fredrik Johansson, Tom Frödeberg – Mikael Gunnarsson, Anes Mulisic, Mats Andersson – Elias Löfquist, Robin Paulsson, Eki Maloku
Avbytare: Jakob Paulsson, Robin Olsson, Carl-Johan Svensson

Både David Paulsson och Olof Arvidsson fick lämna återbud till kvällens match, men tillbaka var alltså nyförvärvet Jakob Paulsson som spelade hela den andra halvleken. Matchen spelades i solsken på natursköna Dalavallen i Djursdala, en mycket fin aprilkväll.

Jämn halvlek
Matchen var det i det närmaste helt jämnt från första till sista minut och inledningsvis så kändes lagen sig för, utan att någon kunde ta något riktigt initativ. Djursdala skapade dock lite halvchanser och ett par hörnor under den första kvarten, men det var VSGF/JAIK som tog ledningen med det första skottet på mål. Elias Löfquist sköt och målvakten släppte retur rakt ut till Robin Paulsson, som satte 0-1 i mål. Ledning för VSGF/JAIK alltså trots att det såg ut som att man inte riktigt hittade sina positioner lika väl som i segermatchen senast mot Gunnebo.

Matchen fortsatte att vara jämn och nästa mål för VSGF/JAIK kom lite som en blixt från klar himmel. Mats Andersson hittade Eki Maloku med en fin yttersida och Eki tog några kliv in i planen. Därifrån avlossade han ett mycket bra skott som satt fram till 0-2 och målet var helt klart det finaste VSGF/JAIK-målet den här säsongen. Tio minuter senare var det dags igen när Robin Paulsson fälldes i straffområdet och VSGF/JAIK fick straff. Den tog Mats Andersson hand om och rullade in 0-3. Efter det målet bytte Djursdala målvakt av okänd anledning, troligen en skada.

VSGF/JAIK hade alltså gjort tre mål utan att egentligen ha skapat tre målchanser. Halvleken var helt jämn men VSGF/JAIK visade upp en mycket god effektivitet när möjligheterna gavs. Djursdala fick press i slutet av halvleken under den långa tilläggstiden, med 3-0 stod sig till pausen.

Fortsatt jämnt i andra
Den andra halvleken blev aldrig någon direkt exalterande historia. Spelet fortsatte att vara jämnt utan några direkta målchanser och VSGF/JAIK såg ut att ha kontroll på händelserna. Klockan tickade i väg och det såg mer och mer avgjort ut. Hade Djursdala fått in en tidig reducering i andra halvleken hade det säkert blivit ett spännande avslut, nu blev det dock mest en väntan på slutsignalen. DSK skapade en riktigt vass målchans med kvarten kvar, men då stod Kenneth Olsson för en viktig parad. Kenneth höll återigen nollan och VSGF/JAIK har alltså inte släppt in ett enda mål på tre matcher. Det är knappt heller att man släpper till några målchanser, Djursdala hade två, max tre, bra målchanser i den här matchen.

VSGF/JAIK bärgade alltså en mycket meriterande bortaseger med 3-0. Siffrorna verkar klara, men spelmässigt var det en jämn match där VSGF/JAIK alltså var effektivare, trots en inte allt för bra match.
– Det var jämnt men vi gör tre mål, så enkelt var det i dag. Tyvärr blev det för mycket tjong, jag tycker att när vi spelade efter backen och satte press på Djursdala så såg det mycket bättre ut, analyserade tränaren Michael Johansson.

Toppar tabellen
Efter tre spelade matcher i division fyra leder VSGF/JAIK tabellen med maximala nio poäng och 9-0 i målskillnad. Den tredje omgången är dock utspridd över hela helgen och tre matcher spelas bland annat i morgon på valborgsmässoafton, så det är en mycket haltande tabell som VSGF/JAIK toppar.

Det var jämnt överlag i spelarprestationerna i denna match, allra bäst var dock vänsterbacken Tom Frödeberg. VSGF/JAIK spelar nästa match på fredag den 6 maj, hemma mot Västerviks BoIS.
– Det såg okej ut den här gången men det finns mycket mer att hämta ur laget till nästa match, säger Michael Johansson.

5 reaktioner på ”Tredje raka segern och tredje raka nollan

  1. Gott pojkar!
    Nu är det bara att jobba vidare.
    Nu börjar det till och med bli tufft att ta en plats på bänken i VSGF/JAIK.
    Bra!! Alla kommer att behövas under säsongen.

    Kjell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>