Rättvis premiärseger för VSGF/JAIK

Spelmässigt var det en typisk premiärmatch, men det var VSGF/JAIK som gick segrande från Knektavallen. Premiären i division fyra slutade med 2-0 mot Hultsfred.
– Vi tar med oss de tre poängen, säger tränaren Michael Johansson.

HULTSFREDS FK – VSGF/JAIK 0-2 (0-0)

0-1 (55) Robin Paulsson, 0-2 (76) Eki Maloku

Varningar: Marcus Andersson, Elias Löfquist

Laget: Viktor Lövgren – Robin Olsson, Anes Mulisic, Carl-Johan Svensson, Tom Frödeberg – Eki Maloku, Mats Andersson, Marcus Andersson, Olof Arvidsson – Robin Paulsson, Elias Löfquist
Avbytare: Mattias Andersson, Fredrik Johansson, Adis Mulisic, Daniel Rönning

Dessvärre kunde inte skadade David Paulsson delta i fredagskvällens premiärmatch, vilket gav lite nya positioner i laget, bland annat flyttade Elias Löfquist upp som anfallare, i en 4-4-2-formation.

Jämnt inledningsvis
Första halvan av den första halvleken var i stort sett helt jämn på Knektavallen, vars gräsmätta var en aning gropig och ojämn men ändå helt okej sett till förutsättningarna. Inget lag tog något riktigt initativ inledningsvis och både HFK och VSGF/JAIK vaskade fram någon halvchans, utan resultat. I mitten av den första halvleken började VSGF/JAIK hålla fast bollen mycket längre stunder på HFK:s planhalva och fick också till mer spel än sin motståndare. Fram till paus var det VSGF/JAIK som hade tagit över halvleken, men man förblev mållösa.

Den kanske bästa målchansen i halvleken hade nog trots allt HFK, när man kom i ett läge som Viktor Lövgren i VSGF/JAIK-målet räddade och på returen rensade Robin Olsson undan strax innan mållinjen. Där var det nära 1-0 för hemmalaget. VSGF/JAIK skapade fler halvchanser och den klaraste hade nog Robin Paulsson, men hans avslut från nära håll räddades av HFK-målvakten.
– Den första halvleken var inte så jättebra, ingen vidare fotboll från något av lagen, säger VSGF/JAIK-tränaren Michael Johansson.

Robin sköt säsongens första
Direkt efter paus så var det Hultsfred som tog över spelet och fick under några minuter till sin bästa press mot VSGF/JAIK-målet under hela matchen. Några direkta målchanser skapades dock inte, VSGF/JAIK var dock nära på att bjuda på ett baklängesmål men man höll undan. Istället kom VSGF/JAIK i ett anfall efter tio minuter och då kom också säsongens första mål. Robin Paulsson sköt ett lågt skott intill stolpen som satt i mål och 0-1 till VSGF/JAIK.

Efter målet, som kanske kom något ologiskt just då, tog VSGF/JAIK över matchen och släppte aldrig greppet. HFK försökte och kändes inte helt ofarliga när man kontrade, men VSGF/JAIK-försvaret gjorde det bra och man lyckades hålla nollan i premiärmatchen. Det blev mer och mer offensivt spel för VSGF/JAIK som skapade lägen för fler mål. Det kom ytterligare ett, när bollen lite turligt studsade till Eki Maloku, men avslutet var knappast turligt. En elegant lobb över målvakten och 0-2.

Typisk premiärmatch
Matchen var avgjord med en kvart kvar och någon möjlighet till 0-3 skapades, men det blev inga fler mål. En stabil och rättvis seger för VSGF/JAIK.
– När vi väl fick hål på dem så var det inget snack om saken, vi vinner rättvist. Annars var det väl en typisk premiärmatch där vi framförallt tar med oss de tre poängen, säger Michael Johansson.

En mycket skön start på säsongen för VSGF/JAIK, som spelar nästa match hemma mot Gunnebo, på Emåvallen på fredag. Bästa spelare i VSGF/JAIK var de båda målskyttarna Robin Paulsson och Eki Maloku, som låg bakom mycket i offensiven. Från hela lagets sida var det dock en okej och godkänd premiärmatch.

6 reaktioner på ”Rättvis premiärseger för VSGF/JAIK

1. Mycket bra gjort grabbar! Denna start förtjänar ni verkligen, o nu e de bara att fortsätta såhär! Ska bli kul o kolla när ni möter Gunnebo på fredag!

2. Grattis till en skön och viktig seger. Spelet var väl inte särskilt lysande men premiär och ett dåligt underlag kanske gjorde sitt till.

Jag tycker att mittfältarna Marcus Andersson och framför allt broder Mats Andersson var duktiga.Sistnämnde kan betyda mycket för VSGF/JAIK i år. (Men så har de ju Dansö som moderklubb)

Inge av lirarna gjorde dock bort sig men snäppet bättre måste det bli om ni skall plocka många poäng. Dock en bra start och nu tar ni Gunnebo i helgen.