Ny seger för VSGF/JAIK mot Rumskulla


Nyförvärvet John Edegebe gjorde två mål mot Rumskulla.

VSGF/JAIK var tillbaka på Emåvallen när man tog emot Rumskulla på lördagen. Som sedvanligt på denna underbara arena så blev det seger för VSGF/JAIK med 4-1.
– Vi har kommit ur formsvackan nu, säger tränaren Michael Johansson.

VSGF/JAIK – RUMSKULLA GOIF 4-1 (2-1)

0-1 ?, 1-1 John Edegebe, 2-1 Robin Paulsson, 3-1 Mats Andersson, 4-1 John Edegebe

Laget: Kenneth Olsson – Anes Mulisic, Marcus Andersson, Jakob Paulsson, Tom Frödeberg – Mikael Gunnarsson, Elias Löfquist, Olof Arvidsson – David Paulsson, John Edegebe, Robin Paulsson
Avbytare: Mats Andersson, Carl-Johan Svensson, Eki Maloku, Daniel Rönning

VSGF/JAIK hade tidigare under säsongens hemmamatcher på Emåvallen i Järnforsen vunnit med 4-0, 4-0, 4-0 och 5-1. Lördagens segersiffror blev alltså 4-1 och det verkar som att VSGF/JAIK trivs bra på Emåvallen. Segern mot Rumskulla var sett över 90 minuter helt rättvis och det verkar helt klart som att VSGF/JAIK har lyckats vända den negativa trenden till något positivt.

Spring i benen
Det var dock Rumskulla som tog ledningen i mitten av den första halvleken, men sedan vände VSGF/JAIK till 2-1 före paus. Det första målet gjorde John Edegebe och 2-1 satte Robin Paulsson, som därmed har gjort nio mål denna säsong, precis som Eki Maloku i skytteligatoppen. VSGF/JAIK spelade en bra och rörlig fotboll och kunde hålla sig steget före Rumskulla i matchen.
– Jag tycker vi spelade riktigt bra, det lossnade verkligen för oss i Gunnebo i torsdags. Nu spelar vi den fotbollen som vi kan och vill igen, med mycket spring i benen, analyserar tränaren Johansson.

Det nigerianska nyförvärvet John Edegebe var kanske planens allra bästa spelare för dagen och var inblandad i båda målen i andra halvlek, när VSGF/JAIK ordnade segersiffrorna 4-1. Först spelade han fram Mats Andersson som sköt 3-1 och sedan gjorde John själv 4-1. Detta på en mycket fin frispark, rakt upp i krysset.

Seger med 4-1 och bra spel, inte konstigt att Michael Johansson var nöjd efter matchen.
– Vi hade kunnat vinna matchen med 8-1. Vi rullade riktigt bra och kom runt på kanterna så det såg väldigt bra ut, det känns väldigt roligt.

Hårt jobb lönar sig
VSGF/JAIK håller därmed avståndet till S/RIF, som är en poäng när tre omgångar återstår. VSGF/JAIK möter närmast Målilla på bortaplan innan just S/RIF väntar hemma på Emåvallen. VSGF/JAIK ser med tillförsikt fram emot avslutningen på serien.
– Det ser bra ut inför avslutningen och det allra bästa är att vi har kommit ur den formsvackan vi har haft i början av hösten. Vi har jobbat hårt som fan för att komma ur den och vi har lyckats, säger Michael Johansson.

Hela VSGF/JAIK-laget fick plus för insatsen mot Rumskulla, men John Edegebe utmärkte sig allra mest.

Se även:
» Fler bilder från matchen på clerkefors.se

4 reaktioner på ”Ny seger för VSGF/JAIK mot Rumskulla

 1. Ja vad säger man. Ett stort grattis naturligtvis och kul med en ny spelare som tydligen kan göra både mål och spela fram.Grattis Jon Edegebe.

  Knyt ihop säcken nu och visa vilja och go mot Målilla på lördag. Då var väl f-n om jag inte kan komma. Alltid är det något i vägen när man blivit pensionär.

  Men jag håller tummarna varje match och har koll på läget.

  Visst är det härligt med tre nya poäng
  Visa på lördag mot MGOIF att ni är seriens bästa gäng.
  Oavsett hur det i denna match för de rödblå VSGF/JAIK går
  Hoppas jag att när serien är slut ni på översta platsen står.
  Denna säsong ni verkligen visat att ni är på topp
  Nu får det f-an i mig inte i någon match ta stopp.

  En jättestor spark i baken ni får
  Med hopp om att allt i lås nu går.

  Er stora supporter Dennis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>