Koll på motståndarna i kvalet till elitfyran

På söndag inleder VSGF/JAIK kvalet till division fyra elit, hemma mot Bredaryds IK. Här är en genomgång av de tre motståndarna som VSGF/JAIK ställs mot i kvalet.

Bredaryds IK
Placering i serien:
3:a division fyra SV
Bäste målskytt: Erik Friberg, 9 mål

Först ut är alltså Bredaryds IK, som VSGF/JAIK tar emot på Emåvallen på söndag. Bredaryd slutade trea i sin serie division fyra sydvästra, men fick en plats till kvalet i alla fall. Anledningen var att seriesegrarna FC Växjö inte fick avancera en division, på grund av ett samarbetsavtal. Växjös olycka blev Bredaryds lycka och nu har man alltså chansen att avancera till elitfyran. Bredaryd är ett lag som VSGF/JAIK troligen aldrig har mött, men man verkar enligt många rapporter vara ett försvarsstarkt lag, med endast 22 insläppta mål i serien, lika många som VSGF/JAIK. Bredaryd tog en poäng mindre än VSGF/JAIK i serien.

Från Bredaryds hemsida hämtar vi följande citat:

”Bik är alltså BÄST i kommunen i div 4 då man placerar sig förre både Värnamo Södra och Hånger, Södra som för övrigt inte trodde att Bik skulle ha något att göra med toppstriden då de efter vårsäsongen, i ett inlägg på deras hemsida, påstått att Bik hade för dåliga målvakter, Bik har bevisat motsatsen.”

Tingsryd United FC
Placering i serien:
10:a division fyra elit Ö
Bäste målskytt: Anton Fransson, 8 mål

Tingsryd United var nykomlingar i division fyra elit denna säsong och har kvalvana sedan förra säsongen. Då tog man sig nämligen upp till elitfyran genom att sluta tvåa i division fyra och kvalade sig sedan upp, precis som man nu i år tvingas kvala sig kvar i serien. Tingsryd klarade kvalplatsen med två poängs marginal till närmsta lag bakom och har haft en säsong med många insläppta mål. 91 insläppta mål var näst mest i divsion fyra elit-serien och storförluster som 9-0 tre gånger, 7-0 två gånger och 6-0 en gång i serien är givetvis utmärkande resultat.
Sådana matcher är givetvis inget att fokusera på nu, Tingsryd blir så klart även de en mycket svår motståndare i kvalet. På Tingsryds hemsida finns receptet på hur laget ska lyckas i kvalet:

”Vi kan bättre än såhär vi måste våga spela på det sätt vi ska, vi kan inte hålla på och enbart spela långa uppspel vi måste variera och vara mycket mer rädda om bollen, för att göra detta så måste ALLA villa ha boll och inte springa och vara anonyma alla måste bidra och inte vara rädda för att misslyckas, alla måste vilja bli hjälte och ge allt för att laget ska lyckas.”

Vetlanda FF
Placering i serien:
9:a division fyra elit V
Bäste målskytt: Jerker Einarsson, 16 mål

2009 spelade Vetlanda FF i division tre, men åkte ur och spelade alltså under 2010 i division fyra elit. Vetlanda låg länge med och skuggade topplagen i serien, men många matcher utan seger under hösten gjorde att man hamnade på en kvalplats. Det var dock oerhört jämnt i tabellen och det var målskillnaden som skiljde Vetlanda från Gnosjö och Tranås, som också hade 28 poäng. Dessutom var det bara två poäng upp till femman i serien, så den elitfyra-serien var mycket jämn. Vetlanda avslutade också serien bra med två raka 3-2-segrar.

VSGF/JAIK och Vetlanda FF möttes i en träningsmatch på försäsongen, på grusplanen i Mörlunda. Den matchen slutade med seger, 2-1, för Vetlanda FF.

Den jämna tabellen och att man hade de små marginalerna kan vara störande för Vetlanda, men man har givetvis fullt fokus på kvalet, enligt sin hemsida:

”För oss ledare och spelare känns det givetvis surt att ta sex poäng i slutet och ändå behöva kvala. När det i slutändan hade räckt med ett poäng för att slippa detta kval känns det än mer bittert. Man ser gärna tillbaka på flertalet matcher under säsongen där vi borde ha tagit denna poäng.
Men nu väljer vi istället att blicka framåt!

VSGF/JAIK:s matcher i kvalet

2010-10-03 14:00 VSGF/JAIK – Bredaryds IK (Emåvallen)
2010-10-09 15:00 Tingsryd United – VSGF/JAIK (Björkvalla IP)
2010-10-16 14:00 Vetlanda FF – VSGF/JAIK (Vitalavallen)

» Tabell kval till division fyra elit grupp 1

En reaktion på ”Koll på motståndarna i kvalet till elitfyran

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>