Förlust med mersmak för VSGF/JAIK

Så var den då äntligen kommen. Premiären i division 5 mellersta. Dessvärre blev det ingen helt lyckad premiärkväll för VSGF/JAIK, då ett mycket bra IFK S/RIF kunde segra med 1-2 (0-2).

VSGF/JAIK – IFK S/RIF 1-2 (0-2)

0-1 (12), 0-2 (41), 1-2 (83) Adis Mulisic

Varningar: Fredrik Johansson, Sedin Selimovic

Laget: Viktor Lövgren – David Eriksson, Mattias Andersson, Marcus Andersson, Fredrik Johansson – David Paulsson, Jon Laneborg, Percy Tiderman, Robin Olzon – Sedin Selimovic, Robin Paulsson
Avbytare: Roberth Sundberg, Adis Mulisic, Oskar Samefors

Solen sken över Emåvallen och två fotbollssugna lag klev ut till premiären i divison 5 mellersta. VSGF/JAIK mötte IFK S/RIF och inför matchen var det väldigt svårt att sia i en utgång. Den utgången blev till sist en seger för S/RIF, en rättvis sådan, då S/RIF var ett mycket bra fotbollslag.
– Ett kanonlag, klass med Nickebo förra säsongen. De var riktigt, riktigt bra och jag kan tänka mig att de kommer vara med i toppen av tabellen, säger VSGF/JAIK:s lagledare Mikael Jakobsson.

Det välspelande S/RIF tog ledningen i matchen efter ungefär tolv minuter. VSGF/JAIK hade inför matchen talat om vikten av att hålla rent på fasta situationer – men 0-1-målet kom till just på en frispark. S/RIF:s målskytt stod för en bra prestation, när han vräkte sig fram vid främre stolpen och nickade frisparken i mål. Under den första halvleken spelade S/RIF mer eller mindre ut VSGF/JAIK, med ett mycket rappare passningsspel och var helt enkelt bättre än VSGF/JAIK. Därför var det inte orättvist att bortalaget utökade sin ledning strax före halvtid. S/RIF löpte i genom bakifrån och rullade in 0-2.

Gyllene läge
Tidigt i den andra halvleken fick VSGF/JAIK ett gyllene läge att komma tillbaka i matchen. Backen David Eriksson blev helt ren vid straffpunkten efter en frispark, men, något överraskad över sin totala frihet, sköt han bollen över ribban. Det kändes ganska tydligt i halvlekens inledning att S/RIF drog ner på tempot något. Matchen var jämn, utan några riktiga chanser, när S/RIF plötsligt höjde tempot igen och började rulla ut VSGF/JAIK på nytt.

IFK S/RIF:s 0-2-ledning stod sig ända fram till matchminut 83. VSGF/JAIK hade tidigare gått ner på en trebackslinje och satsningen gav utdelning. Ett mycket vackert inlägg från vänstermittfältaren Robin Olzon hittade vägen till inhopparen Adis Mulisic, som med en placerad nick vid stolproten reducerade till 1-2. Efter målet hade hemmalaget naturligtvis en press för en kvttering, men bollen gick inte i mål och det blev premiärförlust med 1-2 för VSGF/JAIK.
– Hade matchen varit fem, tio minuter är det inte omöjligt att vi hade kvitterat, säger Mikael Jakobsson.

Träna rörlighet
Trots förlusten kan VSGF/JAIK vara hyfsat nöjda, man gjorde trots allt en bra match, men föll helt enkelt mot en bättre motståndare. Bäst i VSGF/JAIK var utan tvekan målvakten Viktor Lövgren och bland utespelarna får de tre backarna Fredrik Johansson, Mattias Andersson samt Marcus Andersson beröm. Mikael Jakobsson ville också passa på att beröma domaren Sinisa Konjetic.
– Den bäste domaren jag har sett på flera år, säger Jakobsson, som också vet vad VSGF/JAIK behöver träna på inför fortsättningen:
– Vi måste träna upp rörligheten. De hade en helt annan rörlighet och passningsspel än vi.