Effektivt VSGF/JAIK vann stort

VSGF/JAIK befäste sin serieledning i division 5 mellersta, via seger på bortaplan mot Vrigstad. Ett effektivt VSGF/JAIK vann med 0-4, trots att spelet inte alltid var det bästa.

VRIGSTADS IF – VSGF/JAIK 0-4 (0-3)

0-1 (15) David Paulsson, 0-2 (28) Robin Olzon, 0-3 (46) Anes Mulisic, 0-4 (88) Marcus Andersson

Laget: Viktor Lövgren – Fredrik Johansson, Marcus Andersson, Mattias Andersson, Joakim Svensson – Anes Mulisic, Jon Laneborg, Percy Tiderman, Robin Olzon – Sedin Selimovic, David Paulsson
Avbytare: Adis Mulisic, Sanel Selimovic

Under den härliga segern mot Näshult drabbades VSGF/JAIK av två skador. Dels Robin Paulssons fot och dels David Eriksson, som tvingades att sy ett jack i pannan. Detta gjorde att ingen av dessa kunde vara med i onsdagens bortamatch mot Vrigstad och VSGF/JAIK ställde upp med enbart två avbytare. Inte blev det bättre av att Jon Laneborg tvingades bryta matchen i slutet av den första halvleken, dock lär det inte vara något allvarligt med Jon. Synd för Jon, han hade börjat matchen mycket piggt innan skadan.

Paulsson knäade in bollen
Mycket piggt började hela VSGF/JAIK under matchens första minuter och detta mycket hänförda av anfallaren David Paulsson, som har visat god form de senaste matcherna. Det var också han som gav VSGF/JAIK ledningen med 0-1, efter en kvart av matchen. David utnyttjade en dålig hemåtnick från en Vrigstad-försvarare, blev helt fri och knäade in bollen i mål bakom målvakten. Matchen började annars ganska jämnt och Vrigstad kom i gång allt mer och mer efter VSGF/JAIK:s ledningsmål. Dock hade hemmalaget hela matchen förtvivlat svårt att skapa chanser. Det var flera gånger som det såg ut att bli farligt, men så blev det ingenting av det hela.

VSGF/JAIK hade emellertid lättare att skapa chanser och utnyttjade också de man skapade. Efter 28 minuter utökade man till 0-2 och vem om inte vänstermittfältaren Robin Olzon höll sig framme. Första halvleks bäste spelare, David Paulsson, bröt sig i genom på högerkanten och slog ett inspel till en framstörtande Robin. Han stötte in bollen i mål och gjorde därmed sitt femte mål för säsongen. Därefter började ett Vrigstad-mål allt mer och mer att hänga i luften, men efter ett utbrott från VSGF/JAIK-tränaren Niclas Thorstensson började laget få ordning på det hela och kunde i stället gå till halvtidsvila med en 0-3-ledning. På övertid i den första halvleken stormade Robin Olzon fram på sin vänsterkant och inne i straffområdet hittade han Anes Mulisic, som hann först till bollen och med en hel del tur fick han in bollen i mål. Ett typiskt mål för ett lag med framgång, ett riktigt flytmål. Spelmässigt var den första halvleken inte mycket att ha från VSGF/JAIK:s sida, men det kändes hela tiden på något sätt stabilt och framförallt hade laget en 0-3-ledning efter 45 minuter. Då kan det inte kännas något annat än bra.

Stabil målvakt
Den andra halvleken kom att bli lik den första i spelet och VSGF/JAIK hade under 45 minuter stor kontroll på handlingarna. Visst, Vrigstad stack i mellan då och då, men det var aldrig riktigt farligt. Och blev det farligt så stod en mycket bra VSGF/JAIK-målvakt i Viktor Lövgren i vägen. Han fick äran att hålla nollan för första gången den här säsongen och har verkligen startat säsongen på allra bästa vis. Mot Vrigstad bjöd han på en riktig paradräddning, när han liggande lyckades fläka upp sig och stöta en boll i stolpen. Ett litet konststycke i sig.

Även rent spelmässigt var det stabilt i VSGF/JAIK under den andra halvleken. Lite avslappnat, men en naturlig nedgång med tanke på resultatet. Det fanns goda intentioner gång på gång, emn bollen gick inte in i mål. Samtidigt blev VSGF/JAIK lite tillbakafallna stundtals, men man redde ut det hela på ett mycket bra sätt. Slutresultatet skrevs till 0-4 för VSGF/JAIK, efter att man i slutminuten satt en straff. Adis Mulisic fälldes och mittbacken Marcus Andersson tog hand om straffen, på allra bästa vis. 0-4 och VSGF/JAIK inkasserade en mycket säker seger.

Framgångsvåg
Det såg kanske inte alltid så bra ut för VSGF/JAIK, men med 0-4-seger och tre poäng finns det aldrig något att klaga över. Förhoppningen är bara att VSGF/JAIK kan fortsätta rida på denna framgångsvåg, för nu ser det verkligen bra ut för laget. I och med segern befäste man serieledningen och även om det bara har gått fyra omgångar så är det värt att fundera på när VSGF/JAIK senast ledde en serietabell? Förmodligen inte sedan klubbarna slogs samman, det vill säga under 2000-talet.

Nämnda målvakten Viktor Lövgren och forwarden David Paulsson är självklara när det kommer till berömutdelningen. David främst för sin första halvlek, föll dessvärre tillbaka något under den andra. Även backlinjen agerade stabilt i dagens VSGF/JAIK och naturligtvis går det aldrig att förbise vänstermittfältaren Robin Olzon. Dessutom gjorde Adis Mulisic ett mycket bra inhopp, så det fanns många bra spelare i VSGF/JAIK. Vrigstads pris till bästa spelare i VSGF/JAIK, vilket var en ostkaka, gick till mittfältaren Percy Tiderman.