VSGF Racoons vann första träningsmatchen

Det blev en lyckad första match för VSGF Racoons säsongen 2007/2008. Hemma mot Tidaholms HF blev det seger med 5-2 och positivt för unga VSGF var att juniorerna tog för sig i matchen.

VSGF RACOONS – TIDAHOLMS HF 5-2 (0-0, 3-0, 2-2)

Målskyttar: Roberth Sundberg, Andreas Lövgren, Jens Karlsson, Andreas Lundgren, Viktor Lövgren

För VSGF Racoons har det inte varit någon rolig Silly Season. Laget har tappat 13 spelare, som alla räknades in i förra säsongens A-trupp. Erik Arvidsson och Donald Bergström har gått till Boro-VHC samtidigt som Mattias Holm och Kristoffer Johansson har gått till Vimmerby Hockey. Stefan Karlsson, Conny Karlsson och Tobias Randow har flyttat, medan Johan Barkestam, Mattias Banersson, Fredrik Aronsson och Jesper Svensson har slutat. Dessutom spelare Vimmerby-spelarna Viktor Lundberg och Ricky Gustavsson inte i VSGF den här säsongen. Samtidigt har Racoons värvat hem Tobias Johansson, som flyttar hem från Stockholm, samt Petter Adolfsson från Vimmerby. I övrigt har man endast flyttat upp unga spelare från egna led så ni förstår att det är ett ungt VSGF Racoons den är vintern.

Det stoppade dock inte laget från att få en mycket bra start på säsongen när man besegrade Tidaholms HF i den första träningsmatchen. Virserum var bättre än Tidaholm, som också är ett division 3-lag och också ett ungt lag och kunde vinna med klara 5-2. Den första perioden slutade dock mållöst men målskyttet kom i gång för VSGF i den andra perioden. Roberth Sundberg satte 1-0, vilket innebar att han på två dagar har gjort mål i två olika representationslag i två olika sporter inom VSGF. 2-0 satte Andreas Lövgren och 3-0 gjorde Jens Karlsson – i sitt första byte i A-laget, en härlig debut för Jens! 3-0 efter två perioder och VSGF gick också fram till 5-0 under den tredje perioden. Ytterligare en junior presenterade sig i målprotokollet, Andreas Lundgren innan Viktor Lövgren gjorde VSGF:s sista mål för dagen. Därefter blev matchen fulare och tuffare och VSGF släppte in två mål till slutresultatet 5-2.
– Vi var piggare de första tio, femton minuterna i varje period, sen blev det lite segare mot slutet av perioderna, sa VSGF:s tränare Hans Jones, som gör sin andra raka säsong i båset.

VSGF har under helgen haft träningsläger hemma på Virumsvallen och det satt naturligtvis i benen.
– Vi har varit lite dåligt med folk på lägret, men de som har varit har gjort det mycket bra. Jag tycker det var lite förvånade att vi orkade så bra och gjorde en så bra match, sa Jones.

Bäst i VSGF, som på torsdag spelar nästa match borta mot Lenhovda, var de bägge målvakterna Thomas Larsson och Jonas Christensen, som stod varsin halva av matchen, samt de nya juniorerna som visade framfötterna. I övrigt gjorde hela laget en stabil match.