Virserum förlorade knappt mot Eksjö

Virserums SGF förlorade bortamatchen mot Eksjö på söndagen med 5-3, men gjorde ändå en klart godkänd insats.

Eksjö började matchen bäst och gick fram till 1-0 i den första perioden, vilket blev 2-0 i upptakten på den andra. Därefter hämtade sig Virserum, spelade upp sig och kvitterade också till 2-2. Innan perioden var över lyckades dock Eksjö sätta 3-2, lite snöpligt när klockan stod på 19.59.

Virserum kvitterade ännu en gång i upptakten av den tredje perioden, men inte bättre än att Eksjö kunde återta ledningen fram till 4-3. VSGF försökte sedan få till stånd en kvittering i slutet, men pressen gav inte resultat och istället kom 5-3 i tom bur.
– Vi gör en bra match, det är kanske ingen rolig hockey att titta på, men vi ligger rätt och står upp bra matchen i genom, säger tränaren Johan Hermansson.

Johan Hermansson gjorde själv ett av målen i matchen, de andra två gjorde Thomas Johansson och Robin Jardebrink. Hermansson delade ut beröm till målvakten Filip Ingemarsson, Thomas Johansson och Erik Arvidsson.

Virserum går därmed till juluppehåll och gör det som åtta i fortsättningsserien, med tre inspelade poäng på fem omgångar. Serien startar om igen den 8 januari, hemma mot Mjölby.