Virserum tappade takten men vann ändå

SimonKarlsson
Simon Karlsson, en av två tremålsskyttar för VSGF i matchen.

Ledning med 5-0 redan efter en period gjorde att VSGF slog av på takten för tidigt, men lyckades ändå vinna borta mot Rydaholm med 8-6.
– Det var svårt att hitta motivationen när det gick så pass lätt i första perioden, säger tränaren Robert Lindström.

RYDAHOLMS SK – VIRSERUMS SGF 6-8 (0-5, 1-2, 4-2)

Poäng: Simon Karlsson 3+0, Roberth Sundberg 3+0, Daniel Rosenqvist 0+3, Johan Hermansson 1+0, Tobias Johansson 1+0, Karl Torstensson 0+1, Mattias Holm 0+1, Andreas Lundgren 0+1, Tobias Karlsson 0+1

Den första perioden var alltså väldigt bra sett ur VSGF:s ögon. Det mesta fungerade och man kunde med enkelhet dra i från Rydaholm och gå fram till ledning med 0-5. Simon Karlsson gjorde matchens två första mål, som sedan földjes upp  av Johan Hermansson, Roberth Sundberg och Tobias Johansson. Man kan enkelt konstatera att VSGF gjorde en mycket bra period.
– Det såg bra ut i första och framförallt hade vi ju avsluten med oss, vi hade flytet helt enkelt, säger Robert Lindström.

Två tremålsskyttar
Man gick dock ner sig efterhand i matchen och mycket kan givetvis tillskrivas de stora siffrorna som lyste på resultattavlan. VSGF hade svårt att hitta motivationen och det är givetvis inte bra och något som kunde ha straffat sig. Lyckligtvis lyckades man stå upp hela matchen och någon större fara på taket blev det aldrig. VSGF var i ledningen med 2-6 efter två perioder, Simon Karlsson blev tremålsskytt.
– Det är så synd att vi släpper in dem, men visst med 5-0 efter första är det mentalt svårt att se allvaret i matchen i ytterligare 40 minuter.

Rydaholm närmade sig under hela den avslutade perioden och var så nära som 6-7. Då avgjorde dock Virserum, som satte slutresultatet i tom bur. Båda målen i den sista perioden gjorde Roberth Sundberg, som blev VSGF:s andra tremålsskytt i den här matchen.

Befäste tredjeplatsen
Matchen slutade alltså 8-6 till Virserum och det var ett fullt rättvist resultat, för även om man slog av på takten var man det bättre laget. Hade spelet och flytet från den första perioden fortsatt genom hela matchen så hade det kunnat bli en väldigt trevlig söndag för VSGF, nu blev det ”bara” så trevligt som det blir när man tar två poäng på bortaplan. Och det är väl fullt tillräckligt trevligt.
– Det är viktiga två pinnar på bortaplan, så sett till helheten ska vi givetvis vara nöjda, säger Lindström och fortsätter:
– Men som sagt, det var svårt att hitta motivationen matchen i genom och Rydaholm kom ju med fram till slutet.

I och med segern befäster Virserum sin tredjeplats i serien och det innebär att man ställs inför ett mycket intressant toppmöte hemma mot Kalmar på torsdag, ett Kalmar som just nu leder division tre-tabellen.

Bäst i Virserum mot Rydaholm var de båda tremålsskyttarna Karlsson och Sundberg, plus också till Kalle Torstensson.

8 reaktioner på ”Virserum tappade takten men vann ändå

1. Grattis till vinsten.
    Bra att ni kunde avsluta med vinst, segheten och misstagen till trots.Kom igen !! Nu är det bara, full fart, rakt igenom som
    gäller på torsdag
    Måttot: Ni kan om ni vill,har ni bevisat tidigare.Ni har vårt stöd,som vanligt.Lycka till.

2. Vem är det som har hand om statistiken på matcherna? Han trollade tydligen bort två ass för mig igår! Jag har mina misstankar att de kan vara Holm! som har hand om det hela. Eller så har han mutat den ansvarige. Något lurt är det iaf. Det blir inte lätt för er när jag får tag på den som är ansvarig iaf. 😉 Träna bra ikväll så ses vi på Onsdag. Blir det mycket folk på torsdag tror ni? Blir de över 200 så har Holm lovat att showa lite extra efter matchen om de blir vinst. Kan inte säga vad det är han ska göra. Men komm till hallen 19.00 på torsdag så ni inte missar något. 😉

3. Eftersom Herman börja ragga assist poäng här så får jag väl oxå göra det. Fattas för mig med men dock inte från igår.
    Ses på Torsdag.

Gå gärna in på våran blogg.

4. Va mest chansen att hugga lite på Holm jag var ute efter Tobbe, Men vi kan jaga den jäveln ihop! :) Vårat huvudspår är Holm eller har du någon annan misstänkt? :)

5. Haha, jag tror faktiskt ni får skylla på domaren i de flesta fallen! Ibland kan det också vara Preben som rapporterar fel… :)