Vimmerby vände i sista perioden mot VSGF

Virserums SGF gjorde två riktigt bra perioder i premiären mot Vimmerby IBK och ledde med 2-1 inför den sista perioden. Dock var Vimmerby starkare och kunde vända till seger med 3-5, men ändå en premiär med mersmak för VSGF.

VIRSERUMS SGF – VIMMERBY IBK 3-5 (1-1, 1-0, 1-4)

0-1 (00.44) Michaela Carlsson (Antonia Elgsten), 1-1 (13.19) Hanna Ivarsson (Angelica Jonasson), 2-1 (20.39) Hanna Ivarsson, 2-2 (40.30) Nathalie Milton (Karolina Henriksson), 2-3 (45.38) Emma Karlsson (Nathalie Milton), 2-4 (48.53) Josefin Riberth (Malin Einarsson), 2-5 (54.05) Hanna Riberth (Antonia Elgsten), 3-5 (58.30) Caroline Rosberg

Skott: 13-29 (4-9, 4-9, 2-11)
Utvisningar: VSGF 2×2 minuter VIBK –

För första gången sedan den 27 februari 2006 spelades det på fredagen damlagsinnebandy i seriespel i Sparbankshallen i Virserum. Virserums SGF tog emot VSGF/JAIK – i alla fall såg det ut så på tröjorna eftersom motståndarna Vimmerby IBK lånade ett blått ställ av VSGF/JAIK:s damlag i fotboll.

44 sekunder
Det tog bara 44 sekunder för Vimmerby att spräcka nollan, när Michaela Carlsson gjorde 0-1 till Vimmerby. Gästande VIBK var också det laget som började matchen bäst och skapade flera chanser för att utöka sin ledning, men VSGF:s målvakt Angelica Jonasson stod för flera bra räddningar. Just Jonasson låg bakom Virserums kvitteringsmål efter drygt 13 mintuer. Med ett utkast fann hon Hanna Ivarsson som sprang sig fri och slog in 1-1. Efter målet blev spelet betydligt jämnare och mot slutet av perioden var det faktiskt VSGF som var närmare ett ledningsmål. Bland annat prickade Hanna Ivarsson stolpen efter 17 minuter, men 1-1 efter en första period, där Vimmerby började bäst men VSGF kom starkt tillbaka.

39 sekunder
39 sekunder in i den andra perioden skapade Virserum periodens första målchans och i kalabaliken framför mål viftades bollen bort men en väldigt hög klubba, vilket gjorde att domaren blåste straff för Virserum. Den tog Hanna Ivarsson som och via Vimmerby-målvakten slog in 2-1 till VSGF, sitt andra mål i matchen. VSGF gjorde därefter ytterligare en bra period och var till en början det bättre laget. Allt eftersom perioden gick tog dock Vimmerby över matchen, medan VSGF sjönk tillbaka och fick endast koncentrera sig på försvar. VSGF gjorde dock det bra och samtidigt som målvakten Angelica Jonasson stod för flera bra räddningar så höll man ledningssiffrorna resten av perioden och ledde med 2-1 inför den avslutande perioden.

30 sekunder
Att inleda perioderna med ett tidigt mål var melodin för fredagens match, för även i den tredje perioden kom det ett tidigt mål, men tyvärr för VSGF var det Vimmerby som kvitterade. Det tog bara 30 sekunder innan Nathalie Milton sköt in ett frislag till 2-2 och Vimmerby var i kapp. När Virserum fyra minuter senare fick en utvisning var inte Vimmerby sena att uttnyttja detta utan gjorde 2-3 och var på nytt i ledningen. Vimmerby tog klart över matchen i den sista perioden – vann bland annat skotten med 2-11 – och det var inte orättvist att man drog i från till seger under matchens sista 20 minuter. 2-4 gjorde man genom Josefin Riberth och 2-5 sattes i power play genom Hanna Riberth. Matchen var naturligtvis avgjord, även om VSGF fick in ytterligare ett mål. Johanna Nyberg gjordes ner i friläge och borde fått straff, men i stället fick VSGF frislag och det satte Caroline Rosberg i mål till 3-5. Under den lilla tid som var kvar hann inte VSGF få till någon press för en kvittering. Vimmerby vann med 3-5, vilket får ses som rättvist.

En premiär med mersmak kan man säga för VSGF, som gjorde två bra perioder där man stod upp riktigt bra. Man ska också komma ihåg att det var damlagsdebut för merparten av spelarna i laget, så det finns helt klart mycket att bygga på framöver för Virserum, som härnäst möter Borgholms IBK på bortaplan nästa helg. Bäst i VSGF var för kvällen tvåmålsskytten och ständigt farliga Hanna Ivarsson, samt kämpande backen Sandra Kling och felfria målvakten Angelica Jonasson.