VSGF/JAIK spelar cup i Tipshallen

På lördag och söndag är det återigen cupdags för VSGF/JAIK. För första gången deltar man i den högkvalitativa cupen Jomalive Åryd Cup, som spelas på fullplan i Tipshallen i Växjö.

Efter den trevliga cupinsatsen i Alstermo förra helgen blir det alltså nu en helt annan utmaning att ta sig an för VSGF/JAIK. Jomalive Åryd Cup avgörs på fullstor plan och motståndet är av riktigt bra kvalitet. I de tre matcherna i gruppspelet, som är 30 minuter långa, möter VSGF/JAIK i tur och ordning; Gransholms IF (division fyra elit), Räppe GoIF (division tre) och IFK Lammhult (divsion fyra).
– Ska bli mycket roligt att spela elvamanna igen, det var ett tag sedan. Dessutom får vi möta bra motstånd, säger VSGF/JAIK-tränaren Michael Johansson.

För VSGF/JAIK, som är i en tung träningsperiod just nu, blir det givetvis en första möjlighet att verkligen spela ihop laget. Med finns fyra utespelar-nyförvärv samt nyförvärvet Kenneth Olsson mellan stolparna och cupen blir en möjlighet för dessa att ytterligare komma in i laget och framförallt in i spelsystemet. En förhoppning om att gå vidare från gruppen finns givetvis också hos VSGF/JAIK.
– Det är 30 minuter så då kan allt hända, men jag tycker att gå vidare får vara målet. Sen är det ju ett sätt att spela in våra nya brickor i laget, det gör man ju inte på en gång, men det är en början, säger Michael.

Det nyförvärv som är senast klart är Mikael Gunnarsson, som var med redan i Alstermo förra helgen men som nu har skrivit på för VSGF/JAIK och är helt klar för klubben. Vi välkomna Mikael till VSGF/JAIK! Samtidigt är det också tyvärr klart att Zsolt Varga lämnar VSGF/JAIK. Zsolt spelade förra säsongen med klubben och gjorde sex mål på tolv seriematcher. Zsolt har flyttat till Södertälje och vi tackar honom för insatserna i VSGF/JAIK!

VSGF/JAIK:s två första matcher i cupen, mot Gransholm och Räppe, spelas tidigt lördagmorgon 08:30 och 10:50. Den tredje matchen mot Lammhult spelas 12:40 på söndag. Blir man etta eller tvåa i gruppen avancerar man till söndagens slutspel.

Truppen:
Kenneth Olsson, Viktor Lövgren, Robin Olsson, Marcus Andersson, Mikael Gunnarsson, Tom Frödeberg, Anes Mulisic, Mats Andersson, Elias Löfquist, Robin Paulsson, David Paulsson, Eki Maloku, Olof Arvidsson samt Daniel Rönning.

Se även:
» Hela spelschemat och liverapportering i cupen
» Krönika inför cupen med fakta om alla lag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>