VSGF/JAIK föll i semifinal i Alstermo

VSGF/JAIK tog sig vidare från gruppspelet i inomhuscupen Intersport Cup i Alstermo. Där blev det dock förlust mot IFK Påryd med 2-4, men en klart godkänd insats från VSGF/JAIK:s sida.

Förra året blev det respass i gruppspelet när VSGF/JAIK spelade Intersport Cup i Alstermo. Detta år tog man sig steget längre när man vann tre av fem gruppspelsmatcher och tog sig vidare tack vare målskillnad till semifinal. Väl där förlorade man dock mot IFK Påryd.
– Semifinal är klart godkänt för oss, även om vi givetvis inte drar några större växlar på det här. Killarna gjorde dock en bra insats och ska ha en stor eloge för det, säger tränaren Michael Johansson.

Orrefors bästa matchen
Gruppspelsmatcherna spelades 1×13 minuter och i sådana matcher är det givetvis mycket tillfälligheter som avgör. VSGF/JAIK inledde med 1-0 mot Fagerhult och 3-0 mot Alstermos andralag innan man förlorade mot Furuby med 2-1. Därefter besegrades ett juniorbetonat Högsby med 4-1 och till slut förlorade man mot Orrefors med 4-3.
– Även om vi förlorade mot Orrefors så var det vår bästa match. Vi vände 0-2 och ledde med 3-2 och sen avgjorde de till 3-4 med ett mål i sista sekunden. Hade vi bara hållt undan där så hade vi sluppit tänka på målskillnad och gått vidare i alla fall.

I semifinalen mot Påryd så var VSGF/JAIK inte tillräckligt heta och förlorade med 4-2. Påryd föll sedan i finalen mot just Orrefors, som därmed vann för andra året i rad.

Nyförvärven visade upp sig
För VSGF/JAIK var cupen i Alstermo ett trevligt avbrott och att dessutom få spela lite matcher igen. Som sagt är dock detta inget som VSGF/JAIK drar några större växlar på, framförallt eftersom femmanna inomhusfotboll inte är direkt prioriterat.
– Vi har ju inte tränat någonting på att spela inomhus, så med tanke på det gjorde killarna det mycket bra.

Michael Johansson var också glad att de fyra nyförvärv som fanns med i Alstermo alla gjorde bra insatser och visade framfötterna.
– Vår nyförvärv Kenta (Olsson), Micke (Gunnarsson), Robin (Olsson) och Eki (Maluko) visade att de har kommit in bra i gänget och att de är bra fotbollsspelare. Det var väl mest positivt och den här cupen var ju också ett sätt att få in de nya.

Nästa helg spelar VSGF/JAIK cup i Tipshallen i Växjö och det är det elvamanna som gäller. En klart större värdemätare för VSGF/JAIK, som nu tränar hårt i veckan som kommer för att vara välförberedda nästa helg.

Samtliga resultat för VSGF/JAIK:
Fagerhults AIK – VSGF/JAIK 0-1 (David Paulsson)
VSGF/JAIK – Alstermo IF 2 3-0 (David Paulsson, Eki Maloku, Olof Arvidsson)
Furuby IF – VSGF/JAIK 2-1 (Robin Olsson)
VSGF/JAIK – Högsby IK 4-1 (David Paulsson 2, Robin Paulsson, Marcus Andersson)
Orrefors IF – VSGF/JAIK 4-3 (Robin Paulsson 2, Olof Arvidsson)
IFK Påryd – VSGF/JAIK 4-2 (David Paulsson, Olof Arvidsson)

Laget: Kenneth Olsson, Marcus Andersson, Anes Mulisic, Eki Maloku, Olof Arvidsson, Robin Paulsson, Robin Olsson, David Paulsson, Tom Frödeberg samt Mikael Gunnarsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>