Utvecklingslaget vann mot Hvetlanda

VSGF/JAIK:s utvecklingslag gjorde på söndagen säsongspremiär på Heds Arena i Vetlanda, då laget vann med 1-0 mot Hvetlanda GIF.

HVETLANDA GIF U – VSGF/JAIK U 0-1 (0-1)

Målskytt: Joakim Lilja

Truppen: Christoffer Mikkonen, Jacob Paulsson, Martin Hultman, Rasmus Rydén, Joakim Lilja, Sanel Selimovic, Staffan Ahlqvist, Oliwer Henrikson, Daniel Rönning, Adis Mulisic, Emir Asic, Albin Moberg

Det var säsongens första match för VSGF/JAIK och det var i huvudsak de yngre spelarna som spelade denna premiär mot Hvetlanda GIF:s mycket unga utvecklingslag. Sju av spelarna i VSGF/JAIK var födda 1992 och senare, men stärktes upp av rutinerade spelare som Adis Mulisic (lagkapten för dagen), Sanel Selimovic och Emir Asic.

Under hela matchen var det Hvetlanda som hade mer av bollinnehavet men VSGF/JAIK hängde med bra och kom i gång ju längre matchen led. Efter halva den första halvleken kom matchens enda mål, som gjordes på ett långskott av debuterande Joakim Lilja. Under resterande del av matchen var det Hvetlanda som hade mest boll och gick för en kvittering, men försvarsspelet fungerade bra för VSGF/JAIK och hemmalagets attacker kunde avväpnas.
– Killarna får godkänt, det var vår första match och vi har gott om tid för att putsa på detaljer. Glädjande är våra unga killar som tog för sig och visade att man vill vara med och slåss om platserna, säger tränaren Jimmy Nilsson, som framhävde Jacob Paulsson och Joakim Lilja.

För övrigt kan noteras att Hvetlanda GIF:s mål vaktades av förre VSGF/JAIK-målvakten Mathias Elmerstig och framför honom spelade GIF med en mycket ung backlinje, spelare födda 1997 och 1998.
– Hvetlanda GIF har ett mycket intressant ungt lag och jag är övertygad om att vi kommer få se dessa unga killar i seniorsammanhang inom kort, säger Jimmy Nilsson.

Nästa helg spelar VSGF/JAIK säsongens första A-lagsmatch, även då på Heds Arena mot Bäckseda IF.

En reaktion på ”Utvecklingslaget vann mot Hvetlanda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>