VSGF/JAIK nöjda med spelet i Åryd Cup

Det blev visserligen tre raka förluster med 0-1 för VSGF/JAIK, men spelet och insatsen i Jomalive Åryd Cup lovar ändå gott.
– Det finns mycket bra saker som vi tar med oss och jobbar vidare med, säger tränaren Michael Johansson.

Lördagen inleddes med match mot division fyra elit-laget Gransholms IF. Spelmässigt hängde VSGF/JAIK med bra i de 30 minuterna som matchen spelades, men skapade inte så mycket chanser. Det gjorde inte heller Gransholm, men man gjorde matchens enda mål, på en hörna där VSGF/JAIK missade markeringen. Den första av tre 0-1-förluster under helgen.

Division tre-laget Räppe GoIF stod sedan för motståndet i den andra gruppspelsmatchen och där gjorde VSGF/JAIK en mycket bra insats. Man gjorde sig verkligen förtjänta av minst en poäng, men återigen blev det 0-1 och återigen på en hörna.
– Matchen mot Räppe var vår bästa i helgen, vi spelade en jävligt bra fotboll, säger Michael Johansson.

Inga insläppta spelmål
På söndagen avslutade man sedan matchandet, när man mötte IFK Lammhult. Truppen hade tunnats ut då varken Mats eller Marcus Andersson var med, men VSGF/JAIK gjorde en godkänd insats i en match som var ganska avslagen. VSGF/JAIK skapade mycket chanser i början av matchen, som man dock missade och istället avgjorde Lammhult med ett straffmål.
– En felaktig straff, domaren går på en filmning och dessutom får vi en utvisad. Men, så är det, tycker dock vi förtjänar två oavgjorda resultat, säger Johansson och tillägger:
– Vi  släpper inte in ett enda spelmål i helgen och det är väl det som är skillnaden mellan oss och lagen högre upp, de utnyttjar fasta situationer.

Bortsett från resultaten, som givetvis inte är det viktiga i januari månad, så kan VSGF/JAIK vara nöjda med sin insats i helgens turnering. Insatser i de tre matcherna visar att VSGF/JAIK har kommit i gång tidigt på säsongen och att man har någonting bra på gång.
– Resultaten är ju inte huvudsaken, vi visar att vi är på rätt väg och att vi spelar en bra fotboll. Dessutom har vi jävligt kul ihop och får spela på stor plan igen, mycket roligt det med, säger Johansson.

Michael Johansson berömde ingen extra spelare för insatserna i helgen, hela laget laget stod för en jämnstark insats.

Träningsmatch i februari
Egentligen väntar nu en ganska ”tråkig” månad för VSGF/JAIK, med bara träningar genom hela februari. VSGF/JAIK jobbar dock för en träningsmatch i just Tipshallen i Växjö och motstånd blir då troligen Furuby. I fall matchen blir av och när beslutas senare. Första träningsmatchen som är helt klar spelas den 13 mars mot Hultsfreds FK.

Se även:
» Fler bilder matchen mot Lammhult på clerkefors.se

3 reaktioner på ”VSGF/JAIK nöjda med spelet i Åryd Cup

 1. Heja VSGF/JAIK

  Efter att ha sett VSGF/JAIK i två av tre matcher i Tipshallen här i Växjö måsste jag säga att trots tre 0-1 förluster tror jag att årets säsong kan bli riktigt bra.

  Tycker att laget spelar bra fotboll och att resultaten i dessa tre matcher kunde varit tvärtom. Räppe spelar i år i div III, Gransholm spelade förra året i trean och Lammhult är ett stabilt div IV:a lag, så motståndet var mycket bra.

  Stabila insatser av framför allt Tom Frödberg( Vilket härligt driv du har i steget), Elias Löfqvist (fighter och slitvarg), bra målvaktsinsatser av både Kenneth Olsson och Viktor Löfgren, men även övriga spelare får godkänt.

  Skall bli spännande att följa er i år. Lycka till

  Dennis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>