Sjukt VSGF/JAIK spelade oavgjort

Ett decimerat VSGF/JAIK åkte till Bodafors och fick bara med sig en poäng hem. Det berodde dock inte på varken sjukdomar eller avstängningar, det berodde på dåligt spel.
– Vi har tillräckligt bra startelva för att kunna vinna den här matchen i alla fall, säger VSGF/JAIK:s lagledare Mikael Jakobsson efter 2-2.

BODAFORS SK – VSGF/JAIK 2-2 (0-1)

0-1 (29) Sedin Selimovic, 0-2 (46) David Paulsson, 1-2 (57), 2-2 (61)

Varning: David Paulsson

Laget: Viktor Lövgren – Anes Mulisic, Marcus Andersson, Mattias Andersson, Fredrik Johansson – Joakim Svensson, Jon Laneborg, Percy Tiderman, Roberth Sundberg – Sedin Selimovic, David Paulsson
Avbytare: Sanel Selimovic, Oskar Samefors

VSGF/JAIK fick inför bortamatchen mot Bodafors sent två tunga avbräck. Både Robin Paulsson och Robin Olzon var sjuka och kunde inte vara med i matchen. Sedan tidigare saknade även VSGF/JAIK avstängde Adis Mulisic så VSGF/JAIK saknade tre offensiva spelare inför matchen och tolv av de gjorda målen hittills i serien. Visst spelade det sin roll, men det var inte därför som VSGF/JAIK endast fick vända hemåt med en poäng från Bodafors.

Det var 90 minuters dåligt spel, från VSGF/JAIK:s sida säsongens sämsta match. Trots en kraftig underprestation i den första halvleken fick VSGF/JAIK in ett mål, efter en knapp halvtimme när Sedin Selimovic tryckte in 0-1. Ledningen borde dock ha varit större, med tanke på de frilägen som VSGF/JAIK radade upp. Missarna i dessa lägen var emellertid lika många och ledningen för VSGF/JAIK var endast ett mål i halvtid. VSGF/JAIK var inte heta och gjorde en svag första halvlek. Samma sak med hemmalaget Bodafors, som egentligen inte hade något läge framåt.

0-2 per omgående
Roligare var det dock för VSGF/JAIK, när man redan i den första minuten av den andra halvleken utökade ledningen till 0-2. Återigen ett friläge, men den här gången gick det i mål. Målskytt var David Paulsson, som därmed har gjort åtta mål hittills i år och delar skytteligatoppen med Robin Olzon. Ledningen kontrollerades av VSGF/JAIK i ungefär tio minuter, sedan började Bodafors komma in i matchen.

Detta gjorde hemmalaget Bodafors genom långbollar. Och det var just med en långboll som Bodafors satte reduceringen till 1-2. En forward i Bodafors hann före VSGF/JAIK-målvakten Viktor Lövgren på en luftboll och satte 1-2. Långbollarna fortsatte och snart var det färdigt igen. I den 61:a matchminuten kvitterade Bodafors, efter att en Bodafors-forward tagit emot bollen, vänt om och satt 2-2 i mål.

Två jättelägen – två jättemissar
VSGF/JAIK hade två jättelägen att ta ledningen på nytt under resterande del av matchen. Det första fick Sedin Selimovic, men han sköt över när han i princip hade öppet mål. David Paulsson fick ett friläge, men sköt rätt på målvakten. Även Bodafors hade två mycket bra lägen att ta ledningen, men VSGF/JAIK:s målvakt Viktor Lövgren gjorde två bra räddningar och blev efter matchen utsedd till bäste spelare i VSGF/JAIK av lagledaren Mikael Jakobsson.

Matchen slutade 2-2, ett tungt resultat för VSGF/JAIK, som inte var tillräckligt heta i matchen.
-Vi var lite bättre, men med så dåligt spel så förtjänar vi inte att vinna, säger Mikael Jakobsson. Absolut årets bottennapp.

Halkar med på ett bananskal
VSGF/JAIK kändes alltså lite bättre i denna dåliga match, men vad gör det när man inte sätter bollarna i mål. Nej, det var två dåliga lag som fick varsin poäng, vilket gör att Bodafors ligger kvar på nästjumbo-placeringen och VSGF/JAIK ligger kvar som fyra. Tack vare andra resultat i serien har dock VSGF/JAIK fortfarande tätkänning, med bara två poäng upp till serieledande IFK S/RIF. Visserligen kan Holsby ta över seriledning, vid seger mot Fågelfors i morgon.
– Vi halkar med på ett bananskal i toppen, trots att vi spelar dåligt, säger Mikael Jakobsson.

Nästa match för VSGF/JAIK, som är den sista innan sommaruppehållet, är mot just serieledande IFK S/RIF. En VSGF/JAIK:are som inte får vara med där är forwarden David Paulsson, som är avstängd efter att ha blivit varnad i tisdagens oavgjorda match.