Sur förlust för Virserum mot Wettern

VSGFjubel

Ledning med 2-1 förvandlades till 2-3 i mittperioden och det stod sig sedan matchen ut när Virserum föll i hemmamatchen mot HC Wettern.

VIRSERUMS SGF – HC WETTERN 2-3 (2-1, 0-2, 0-0)

1-0 (03.20) Tobias Johansson (Roberth Sundberg, Stefan Karlsson), 1-1 (05.18) Joakim Skoog (Kristoffer Österberg), 2-1 (10.34) Tobias Karlsson (Mattias Holm), 2-2 (36.46) Johan Falk (Victor Nilsson, Joakim Sigvant), 2-3 (38.36) Jonas Oskarsson (Emil Carlswärd)

Skott: 33-36 (13-16, 7-12, 13-8)
Utvisningar: VSGF 3×2, 1×1+20 HCW 5×2

Starten på matchen för Virserum hemma mot Wettern kunde inte ha blivit mycket bättre. Efter knappt tre minuter fick man med sig matchens första numerära överläge och det tog 30 sekunder för VSGF att utnyttja det fram till 1-0. Tobias Johansson var det som satte pucken i mål. Dessvärre dröjde det inte länge innan Wettern kvitterade, för bara minuterna senare spelade inte Virserum tillräckligt rejält i egen zon och gästerna kunde sätta 1-1 i öppet mål.

Föll i genom
Efter lite tryck för Wettern i samband med målet svängde dock matchen tillbaka för Virserum igen, när man i mitten på perioden också lyckades kämpa in 2-1. Sist på pucken var Tobias Karlsson, i en grötig situation framför mål. Den ställningen stod sig sedan perioden ut.
– De första sju, åtta minuterna är helt okej, men sen faller allt i genom och jag tycker det var likadant i andra perioden, säger tränaren Robert Lindström.

Den andra perioden blev i det närmaste en 20 minuter lång kamp utan någon direkt fördel åt något håll. Matchen stod sannerligen och vägde, ända fram till Wettern gjorde 2-2 med bara tre minuter kvar av perioden. Det målet var mycket tungt för VSGF och tyngre blev det när bortalaget också satte 2-3 inte ens minut senare. Det målet kom i numerärt överläge och det var den minuten som avgjorde hela matchen.

Med bara sekunder kvar av perioden Marcus Åström helt fri från blålinjen, men dessvärre gick avslutet utanför målet.

KristofferLindh

Målchanser saknades
Under hela den tredje perioden försökte Virserum, men en sak var säker genom hela perioden, Wetterns samlade försvar bjöd inte på några ytor. Trots mycket puck och rätt så bra spel så kom Virserum knappt aldrig till några rena målchanser. Wettern verkade i mitten av perioden nöjda och spelade nästan på resultat och hade VSGF fått till ett tryck där så är det inte omöjligt att en puck hade trillat in till minst 3-3.

Inte heller i slutet kom något riktigt tryck från VSGF:s sida och matchen slutade 2-3 till Wettern.
– Även om Wettern är ett bra lag så hade vi vunnit den här matchen, om vi inte faller ihop som vi gjorde. Det är en sur förlust, det hade varit skönt att vara med där uppe i toppen, säger Lindström.

VSGF laddar om
Därmed förlorade Virserum sin andra match i rad och ligger efter fem spelade omgångar på sjätte plats i tabellen. Närmast väntar Eksjö på bortaplan för VSGF, detta på söndag om en vecka.
– Vi laddar om nu och får inte börja tänka negativt bara för att vi förlorar i dag, säger Robert Lindström.

Målvakten Kristoffer Lindh var stabil i VSGF, stod bland annat för ett par frilägesräddningar i den första perioden. Robert Lindström berömde Mattias Holm och Karl Torstensson.

Se även:
» Fler bilder från matchen på clerkefors.se

2 reaktioner på ”Sur förlust för Virserum mot Wettern

 1. Det är bara att ta nya tag grabbar. Jag tror på er och hoppas att ni vänder trenden.

  Det finns en sak som alla kan göra när det gäller lagidrott nämligen att kämpa och spela för laget.Ta med er detta till nästa match. Det hjälper inte att hälften av spelarna tar i. Hela laget måste vara med i matchen.

  Nu tar ni Eksjö borta på söndag den 1 november. Lycka till

  Dennis J

 2. Det var ju inte ni, som var som var sämst, det var ju bara Wettern, som var bättre!
  Mindre kladdkaka och mera energidryck kan rekommenderas.
  Vi älskar er, mest när ni vinner så klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>