”Palten” gjorde comeback i sjukt VSGF

Med hela 14 (!) spelare sjukskrivna hade Virserums SGF ingen rolig match i Rydaholm. Det blev förlust med 11-5, för de nio tappra VSGF-spelarna.
–  Laget ska ha beröm för att man verkligen kämpar, säger tränaren Mattias Karlsson.

RYDAHOLMS SK – VIRSERUMS SGF 11-5

Poäng: Simon Karlsson 4+0, Marcus Åström 1+2, Kristoffer Johansson 0+3, Stefan Karlsson 0+1

Med så pass många återbud fanns det inte mycket alternativ för VSGF och assisterande tränaren Mattias Karlsson. ”Palten”, under många säsonger en av de mest tongivande ishockeyspelarna i VSGF, fick snöra på sig skridskorna igen och göra en tillfällig comeback.
– Det behövdes i den situationen som det blev, annars hade en spelare fått spela hela tiden. Det var faktiskt en rätt rolig grej, men det får inte bli någon vana, säger ”Palten” själv om sin comeback.

I matchen blev det också förlust för VSGF med hela 11-5, men då gjorde hemmalaget Rydaholm sju av målen i numerärt överläge. Med lika många spelare på planen så höll det väl kämpande VSGF jämna steg med Rydaholm.
– Fem mot fem är vi lika bra och även om de har mycket puck så är det ingen stor skillnad. Med ett normalt lag och inte 14 återbud så hade vi vunnit den här matchen, säger ”Palten” och fortsätter:
– Rydaholm är ett tråkigt lag att möta, de spelar fult och med höga klubbor och sånt där. Det är tråkigt att vi inte kan ge dom en riktigt match i dag.

En spelare som var mycket het i VSGF var Simon Karlsson, som gjorde fyra av de fem målen. Det femte satte Marcus Åström.
– Simon var jättebra och ska ha stort plus och även Larsson i målet. Men annars så ska hela laget berömmas för kämpainsatsen, säger Mattias Karlsson.

Förhoppningsvis kan VSGF få tillbaka spelare till de tre avslutande matcherna i serien. Närmast är den uppskjutna matchen mot HA, som spelas på onsdag. Som ni minns sköts den upp på grund av, just det, sjukdomar…

2 reaktioner på ””Palten” gjorde comeback i sjukt VSGF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>