Målsnålt Virserum föll i Lenhovda


Kristoffer Johansson var tillbaka i Virserums SGF igen.

För andra fredagen i rad lyckades VSGF bara göra ett mål och förlorade återigen med de målsnåla siffrorna 2-1. Denna gång borta mot Lenhovda.
– Vi skapar alldeles för lite målchanser, säger Robert Lindström.

LENHOVDA IF – VIRSERUMS SGF 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

Poäng: Andreas Lundgren 1+0, Daniel Rosenqvist 0+1

Det har varit en del förändringar i Virserums trupp den senaste tiden. Duktige backen Oscar Bengtsson beslutade sig i veckan för att återvända till sin förra klubb Vimmerby, som spelar för en kvalplats till division 1. Oscar lämnar ett stort tomrum bakom sig på backsidan och mot Lenhovda kom VSGF till spel med endast fyra backar. Däremot så den förre VSGF-spelaren Kristoffer Johansson bestämt sig för att gå motsatt väg och återvänder till VSGF från Vimmerby. Kristoffer gjorde comeback i fredagen match och hälsas välkommen tillbaka till VSGF.

Bara ett mål
Förra fredagen förlorade Virserum hemma mot Skillingaryd med 1-2, i en match där VSGF radade upp missade målchanser. Matchbilden var liknande mot Lenhovda, men VSGF skapade inte riktigt lika mycket denna gång. Däremot visade man upp nästan samma ineffektivitet. Det enda målet man gjorde kom i den första perioden och gjordes av Andreas Lundgren, på passning från Daniel Rosenqvist.
– Vi kanske borde varit i ledningen med 3-0 efter den första perioden, men sedan tar Lenhovda över i den andra och då svängde det till deras fördel, säger Robert Lindström.

Lenhovda kom tillbaka och kvitterade också till 1-1. Virserum fick sina möjligheter i powerplay, både fem mot fyra och fem mot tre, men de riktigt heta målchanserna lös med sin frånvaro. Ställningen var 1-1 efter två perioder.

Gör inte mål
Matchbilden höll i sig även i den tredje perioden och VSGF var aldrig tillräckligt heta för att vinna matchen. De två poängen gick istället till Lenhovda, som satte avgörande 2-1 med nio minuter kvar av matchen.
– Jag ska inte säga att vi är bättre matchen i genom, men med det puckinnehavet vi har så borde vi gjort mer mål. Men vi skapar alldeles för lite chanser, vi gör helt enkelt inte mål. Ett mål förra fredagen och ett mål i dag, det säger allt.

Det kan också nämnas att både Tobias Johansson och Andreas Lundgren fick gå av matchen på grund av sjukdomar och med ett matchstraff i slutet av matchen så tunnades Virserums trupp ut än mer.

En tung förlust för Virserum och den senaste tiden har det blivit många sådana. På nio matcher har man bara vunnit en gång och spelat två oavgjorda. Den dåliga formen gör att Virserum nu är sexa i tabellen. På hemmaplan har man inte vunnit sedan den 22 november, prick två månader i kväll. Den trenden hoppas vi bryts på söndag, hemma mot Make Believes. Nu har VSGF fem matcher kvar av säsongen det handlar om att avsluta så snyggt och trevligt som möjligt.

Se även:
» Fler bilder från matchen på clerkefors.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>