Efterlängtad hemmaseger för Virserum

Även om tappade 3-1 till 3-3 så lyckades Virserums SGF bärga två poäng i hemmamatchen mot HKL Make Believes. Matchen slutade 5-3 till VSGF, en mycket skön seger.

VIRSERUMS SGF – HKL MAKE BELIEVES 5-3 (2-0, 1-1, 2-2)

1-0 (05.40) Henrik Sundberg (Conny Karlsson), 2-0 (11.17) Mattias Holm (Stefan Karlsson), 2-1 (28.46) Christoffer Thell (Andreas Skogh), 3-1 (37.57) Kristoffer Johansson (Simon Rydén), 3-2 (43.40) Robert Spinnars, 3-3 (52.45) Markus Bäck (Andreas Skogh), 4-3 (54.11) Kristoffer Johansson (Tobias Johansson), 5-3 (59.39) Tobias Johansson

Skott: 43-30 (14-4, 10-14, 19-12)
Utvisningar: VSGF 5×2 minuter MB 4×2 minuter

Kommer ni ihåg storsegern med 10-2 mot Skillingaryd den 22 november 2009? Det var fram till i dag den senaste gången som Virserums SGF fick jubla över två poäng hemma i Virserums Ishall. Därefter har man spelat en oavgjord och fem förluster på hemmaisen och en av förlusterna var den mycket snöpliga 6-7 mot söndagens motståndare HKL Make Believes. Det blev alltså revansch för VSGF.

Heder och stolthet
VSGF började matchen mycket bra och inspirerat och kunde rättvist ta ledningen med 1-0 i samma ögonblick som Make Believes blev fulltaliga efter en utvisning. Conny Karlsson hittade Henrik Sundberg som hittade målet fram till 1-0. Sex minuter senare spelade Stefan Karlsson fram Mattias Holm till ett friläge och Holm kunde göra 2-0 för VSGF. Det var en helt rättvis ledning, som kunde ha varit något mål större, bland annat träffade Tobias Johansson stolpen.
– Inför matchen talade vi om att spela för hedern och stoltheten och det tycker jag vi gjorde mycket bra i början av matchen. Vi har spelövertaget och för matchen, analyserar tränaren Robert Lindström.

I slutet av perioden gick dock Virserum ner sig en aning och Make Believes kom tillbaka. I upptakten av den andra perioden fortsatte samma matchbild och då började också VSGF att dra på sig utvisningar.

Slutade åka skridskor
I den tredje utvisningen på kort tid kom reduceringen till 2-1 för gästerna. Make Believes hade då inte visat upp något vidare powerplay-spel så långt, men fick bra tryck och kunde sätta 2-1-målet. Make Believes var på gång, samtidigt som Virserum slutade åka skridskor, vilket både kan förklara utvisningarna och att man tappade greppet om matchen. Nästa mål kom att bli viktigt och det var Virserum som gjorde det. Simon Rydén passade till Kristoffer Johansson, som blev helt fri med målvakten och gjorde inget misstag fram till 3-1. Målet var ”Stoffes” första sedan återkomsten till VSGF från Vimmerby.

Trots ledning med 3-1 inför den avslutade perioden var Robert Lindström inte nöjd med sitt lag.
– Jag tror aldrig de har fått en sån avhyvling som mellan den andra och den tredje perioden och då märktes det till slut också en attitydsförändring.

Lindström aldrig orolig
Virserum tog dock tid på sig att avgöra matchen, för efter tre minuter av den sista perioden tilläts Make Believes reducera. En ren bjudning från försvaret gav fritt läge och 3-2 på resultattavlan. En olycklig situation och minst lika olycklig var situationen som ledde fram till 3-3. Virserums Tobias Johansson frispelades men lyckades inte få pucken i mål, utan sköt utanför. Därefter kunde Make Believes kontra och när VSGF inte var tillräckligt aggressiva i egen zon så satt också 3-3 i mål.

Ett onödigt tapp, men efter en timeout kom Virserum tillbaka ännu en gång och avgjorde matchen. Kristoffer Johansson blev med sex minuter kvar av matchen tvåmålsskytt, när han verkligen kämpade in pucken framför mål. 4-3 för VSGF som sedan höll i sin ledning resten av matchen. Make Believes försökte men lyckades inte och när gästerna tog ut målvakten så lyfte Tobias Johansson in 5-3 för Virserum, vilket blev slutresultatet.
– Trots att de kommer i kapp till 3-3 så var jag aldrig orolig för att vi skulle få däng. Det är vissa situationer i vissa byten som de lyckas utnyttja, men annars är vi det bättre laget, säger Lindström.

Bäst i Virserum i denna segermatch var duon Tobias Johansson och Mattias Holm.
– Tobbe och Holm ska ha stort beröm. Det tar ett stort ansvar och ett jävla jobb och det är det som man önskar se från våra rutinerade spelare, avslutar Robert Lindström, vars VSGF närmast spelar mot HA 74 borta på torsdag.

Se även:
» Fler bilder från matchen på clerkefors.se
» Liverapporteringen från matchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>